Cultuur & Media
KRO-NCRV

Paul de Leeuw wil door met presentatie talkshow Op1

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Leeuw wil door met presentatie talkshow Op1

Ondanks negatieve kritiek over zijn optreden als presentator van de talkshow Op1 wil Paul de Leeuw door. "Zo lang ik het mag blijven maken, blijf ik het maken", zegt hij bij Spraakmakers.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sinds november vorig jaar vormt De Leeuw een presentatieduo met Astrid Joosten op de vrijdagavond van BNNVARA. De Leeuw kreeg vooral op Twitter veel kritiek dat hij te grappig wilde zijn of niet thuis hoorde in een journalistieke talkshow als Op1. "Er zullen altijd mensen tegenstander zijn. Het is toch een inhoudelijk programma en mensen vragen zich af wat ik daar te zoeken heb."

De Leeuw zegt dat zijn contract tot juli loopt en dat hij tot die tijd van plan is te blijven.

Groeien

"Je moet ook in een programma groeien", zegt hij. Op1 liep al een tijdje en het voelde voor hem als springen op een rijdende trein. "In het begin ben ik te hard van stapel gelopen met het idee: we beuken de humor erin." Inmiddels heeft De Leeuw meer balans gevonden. "We zijn nu twaalf weken verder en dan zie je ook dat ik veel subtieler ben geworden."

De Leeuw was te gast in Spraakmakers om te praten over zijn nieuwe podcast De Leeuw Lult waarin hij vanuit zijn huiskamer met vrienden, gasten én zijn moeder in gesprek gaat. Iedere woensdag verschijnt er een nieuwe aflevering.

Paul de Leeuw over de podcast ‘De Leeuw Lult’

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie