Naar homepage
Cultuur & Media

Oud brood over? Maak deze wentelteefjes met passievruchtjam en Griekse yoghurt
NTR

foto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Oud brood over? Maak deze wentelteefjes met passievruchtjam en Griekse yoghurt

Een ideale bestemming voor oud brood: wentelteefjes. In First Plates, de kookwedstrijd van Mangiare!, delen luisteraars recepten van gerechten die ze maakten bij een eerste date met hun geliefde. Dit recept met passievruchtjam en Griekse yoghurt schopte het tot de finale en is heerlijk als ontbijt of lunch.

Mangiare! Finale kookwedstrijd First Plates

Ingrediënten - voor 2 personen

Voor de passievruchtjam:

- 125 gram (bevroren) passievruchtpulp
- Een halve verse mango, in blokjes van 1 bij 1cm
- 10 gram suiker

Voor de wentelteefjes:

- 4 dikke plakken suikerbrood (à 1,5-2cm)
- 200 gram volle melk
- 1 ei
- 10 gram suiker
- Klont roomboter

Voor serveren:

- Griekse yoghurt 10% vet

Bereiding

Verwarm in een kleine kookpan de passievruchtpulp met de blokjes mango en suiker. Houd de jam tegen de kook aan en laat de mango net aan zacht worden (dit duurt enkele minuten). Haal de pan van het fornuis zodra de mango glazig ziet, de mango moet zijn structuur behouden. Laat de jam wat afkoelen.

Klop voor de wentelteefjes de melk met de suiker en het ei los. Wentel de sneetjes brood door het eimengsel. Verhit in een koekenpan de klont roomboter en bak de wentelteefjes bruin.

Serveer de wentelteefjes met een lepel yoghurt en de jam.

foto: Mangiare!

Radio Mangiare!

Het lekkerste programma iedere vrijdag om 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1. Volg Mangiare! op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie