Cultuur & Media
NTR

Jessica Villerius: 'Documentaire maken is niet een enorm rock 'n roll bestaan'

foto: Jessica Villeriusfoto: Jessica Villerius
  1. Nieuwschevron right
  2. Jessica Villerius: 'Documentaire maken is niet een enorm rock 'n roll bestaan'

In de nieuwste documentaire van Jessica Villerius, Marvel Harris: Alles is nu, wordt de kijker meegenomen in het transitieproces van Marvel Harris. In Kunststof vertelt Villerius over haar toewijding als documentairemaker.

Documentaire maken

"Dit werk kun je niet van 9 tot 5 doen. Het is wel minder sexy dan het eruit ziet. Documentaire maken is echt een zegen, het is echt te gek dat je verhalen mag maken die mensen raken. Verhalen over dingen die we misschien nog niet weten of nog nooit hebben gezien. Maar het is niet een enorm rock ’n roll bestaan.

Quote

Ik denk wel dat mijn leven er anders uitziet dan de gemiddelde jonge vrouw.

Jessica Villerius

Het is heel veel wachten, slapeloze nachten, administratie, archiveren, spotten, editen, schrijven. Het hoort er allemaal bij en dat zijn dingen die mensen niet vaak zien. Dan is het ook een heel eenzaam bestaan, omdat je in mijn geval dan, onder de radar werk, onder geheimhouding of in vertrouwen. Je kunt het ook niet met veel mensen delen."

Villerius werkt praktisch zeven dagen in de week. "Ik denk dat je documentaire maken niet half kunt doen. Anderen houden me wel in de gaten. Die trekken me wel eens aan mijn jasje dat het rustiger aan mag. Ik denk wel dat mijn leven er anders uitziet dan de gemiddelde jonge vrouw. Mijn leven is heel erg verweven met wat ik doe, het gaat heel erg samen."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19:30 en 20:30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie