Cultuur & Media
AVROTROS

Kefah Allush: de gedroomde opvolger van Matthijs?

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Kefah Allush: de gedroomde opvolger van Matthijs?

Na een succesvolle pilot wordt EO-presentator Kefah Allush genoemd als een kansrijke opvolger van Matthijs van Nieuwkerk op het 'zeven uur-tijdslot'. Maar eerst presenteert hij deze zomer Op1. "Gedreven door nieuwsgierigheid en verwondering ben ik op zoek naar bijzondere verhalen", zegt hij tegen Humberto Tan.

Allush is al 33 jaar op televisie. In de tussentijd is er maar weinig veranderd. "Ik denk ten diepste niet. Ik denk dat ik wat wijzer en milder ben geworden, hoop ik. Maar gedreven door nieuwsgierigheid en verwondering ben ik nog steeds op zoek naar bijzondere verhalen, om die vervolgens weer te delen."

De Wereld Draait Door

De pilot die Allush deze week namens de EO opnam, moest een programma zijn dat past in het oude tijdslot van De Wereld Draait Door. "Een frisse show over de dag, maar ook over kunst, wetenschap, samenleving, sport. En dat moet je met hartstocht en bewondering voor mensen doen."

Toch doet Allush met zijn eventuele nieuwe talkshow niet alles hetzelfde als Matthijs. "We willen wel meer oog hebben voor gewone mensen. Ik vind dat aan talkshowtafels te weinig gewone mensen zitten."

Geruchten

De pilot was reden voor geruchten in de mediawereld. Allush probeert het ondertussen allemaal ietwat te nuanceren. "Natuurlijk is het niet raar dat er geruchten zijn. Maar dat geldt voor het overgrote deel van mijn collega’s. Dat zijn allemaal gedreven mensen, die willen ook weten hoe het zit."

Het feit dat Allush deze zomer samen met EO-collega Margje Fikse Op1 gaat presenteren, staat volgens hem dan ook los van de eventuele DWDD-opvolging. "Giovanca en Tijs wilden in de zomer wat time off, en wij zeiden: dan willen wij invallen. Ik ken Margje goed, het is zo’n leuk mens. Met haar aan tafel zitten, is een soort vakantie. Dus laten we eerst dat maar eens doen", lacht Allush.

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie