Cultuur & Media

Volgend jaar in De Kuip: het grootste Nederlandse comedy-optreden tot nu toe

foto: Foto: najibamhali.nlfoto: Foto: najibamhali.nl
  1. Nieuwschevron right
  2. Volgend jaar in De Kuip: het grootste Nederlandse comedy-optreden tot nu toe

Op de lijst artiesten waar onder anderen The Stones, Michael Jackson, Prince en Madonna op staan kunnen nu twee van ‘s lands populairste cabaretiers worden toegevoegd: Najib Amhali en Jandino Asporaat. Want volgend jaar spelen zij in De Kuip het grootste comedy-optreden dat ooit in Nederland is gehouden.

Zij zullen op 1 juli 2017 40.000 man aan het lachen maken. Beide mannen hebben al wat ervaring met een groot publiek: Asporaat heeft eerder in Ahoy opgetreden en Amhali heeft de Ziggo Dome achter zich, maar De Kuip is toch echt andere koek.

Ook maar een zaal

Daarom schakelen de cabaretiers hulp in om alles uit het formaat van het Rotterdamse voetbalstadion te halen. In Najib & Jandino Live in De Kuip zullen ook dansers en gastoptredens van populaire muzikanten te zien zijn, maar over die line-up kunnen ze nu nog niet veel zeggen.

“Je gaat de komedie krijgen die je gewend bent van Najib en Jandino, maar het wordt ook een muzikaal spektakel”, zei Asporaat in het NPO Radio 1-programma De Nieuws BV. “We zijn nu bezig met allerlei artiesten die komen optreden. We werken met beeld en geluid van de mensen van Mojo, die werken met al die grote artiesten.”

Jandino Asporaat (Foto: Jandino.nl)

In De Nieuws BV waren de mannen hoorbaar enthousiast over de grootte van het publiek. Wellicht komen de zenuwen nog, maar momenteel heeft comedy-veteraan Amhali een nuchtere blik op de zaak: “Als het licht uit gaat voelt het toch een beetje als een zaal. Dat heb je ook in Carré, dat is ook een grote zaal. Je ziet de eerste tien rijen en verder niks..”

Geen verschillen meer

Asporaat is van Curaçaose afkomst en Amhali is Marokkaans. In het werk van de twee cabaretiers heeft identiteit vaak een rol gespeeld, met name de verschillen tussen hun culturen en de Nederlandse cultuur zijn vaak benadrukt. Maar in De Kuip willen ze juist de overeenkomsten vieren en er bij stilstaan dat er zo veel verschillende mensen samen in een ruimte zullen zijn.

Najib Amhali in de Ziggodome (Foto: najibamhali.nl)

“Ons publiek bestaat uit een doorsnede van de Nederlandse samenleving: zwart, wit, klein, jong, dik, dun, oud, mensen die wel naar theater gaan, mensen die niet naar theater gaan. Dat komt allemaal bij elkaar”, zei Amhali.

“We gaan onze verschillen niet benadrukken met de grappen die we maken, maar we gaan samen lachen”, voegde Asporaat toe. “Om te laten zien dat we met z’n allen ergens kunnen zijn. Verschillen maken die avond niet uit. Er komen straks 40.000 Nederlanders in die zaal en met hen gaan we de hele tent op z’n kop zetten.”

De kaartverkoop voor Najib & Jandino Live in De Kuip start aanstaande vrijdag.

Ster advertentie
Ster advertentie