Cultuur & Media
AVROTROS

Claudia de Breij: 'Normaal doen is een stom advies'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Claudia de Breij: 'Normaal doen is een stom advies'

Cabaretier Claudia de Breij noemt de aanbeveling van de Commissie-Van Rijn, over grensoverschrijdend gedrag bij de publieke omroep, een "stom advies". "Niet dat het gedrag deugde. Maar dit was normaal. Als je nu terugkijkt denk je: bepaalde dingen waren niet oké. Dus het is belangrijk dat die verhalen worden verteld. Het geeft een completer gevoel van rechtvaardigheid", aldus de cabaretier in MISCHA!.

#415 - Claudia de Breij: 'Normaal doen' is een stom advies, want dit was echt normaal' - MISCHA!

De Breij verwijst naar een column van Paulien Cornelisse in de Volkskrant, die beschrijft dat juist aardig zijn revolutionair, of misschien zelfs subversief is. "Als je weet dat je degene bent die bepaalt, dan moet je dat beseffen. Ik heb dat niet altijd beseft. Je bent zelf namelijk ook kwetsbaar en zenuwachtig. Je staat er niet altijd bij stil dat het niet goed was wat je deed."

'Ik voel me betrokken'

Volgens De Breij is het "zaak om te kijken wat hier ten diepste onder zit." "Als je ergens aan een rafeltje begint te trekken dan zie je hoe enorm groot dat weefsel is."

Zelf voelt de cabaretier zich een passant. "Ik presenteerde DWDD op maandag, twee seizoenen lang, en ik was tafeldame. In het theater kan ik zeggen: dit is mijn wereld, en die wereld is heel vertrouwd. Maar hier - dus ook bij de radio - ben ik passant, en is mijn rol een beetje zoals die van iedereen zou moeten zijn: ik voel me betrokken."

#415 - Claudia de Breij: 'Normaal doen' is een stom advies, want dit was echt normaal' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie