Cultuur & Media

De gewone man wil geen ballet, maar gewoon Geer en Goor

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. De gewone man wil geen ballet, maar gewoon Geer en Goor

[BNNVARA - AVROTROS] Hilversum is gericht op de elite. Wie een ingewikkelde docu maakt, is direct welkom in vrijwel alle programma's. Maar al dat highbrow gedoe is niks voor ‘de gewone man’. Hij houdt van Geer en Goor en van musicals. En gaat niet naar ballet. Althans, dat denken Marcel van Roosmalen en Roelof de Vries. Vandaag breken zij in een nieuwe, eenmalige aflevering van Radio voor de Gewone Man een lans voor... nou ja, de gewone man dus.

Zelf zijn ze allesbehalve gewoon. Tenminste, dat vindt Van Roosmalen: "Ik vind mezelf helemaal niet gewoon. Misschien denkt Roelof daar anders over, dat weet ik niet." Op de vraag waarom er geen Radio voor de Gewone Vrouw bestaat antwoordt hij: "Ons programma is óók voor de gewone vrouw. De gewone mens dus eigenlijk. Maar dat klinkt zo saai. Man, vrouw, mens, het is voor iedereen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Elvis-poppenhuis

De formule werd afgelopen zomer getest op NPO Radio 1. Na enkele succesvolle probeersels in de nachtelijke zomeruurtjes, kwamen Van Roosmalen en De Vries in augustus met hun eerste echte vierdelige reeks Radio voor de Gewone Man. Met onderwerpen als 'hoe ziet een tattoo van de skyline van de Efteling eruit?' en 'wat is er toch zo leuk aan de Nijmeegse Vierdaagse?' trachtte het duo zich in te leven in de wereld van de Jan met de pet. Belastingperikelen, Sudoku-spelletjes, een Elvis-poppenhuis, weven, lekkere snacks en fietsen; Van Roosmalen en De Vries doken diep in het leven van de gewone man.

Wie zijn Roelof de Vries en Marcel van Roosmalen?

Roelof de Vries is journalist en schuift dagelijks aan in De Nieuws BV als ‘Roelof van de redactie’ waar hij op humoristische wijze een nieuwsitem bespreekt. Ook is hij de vaste spelleider van de Zaagmansquiz op de woensdag. De Vries schreef eerder voor Nieuwe Revu en de Twentsche Courant Tubantia. Marcel van Roosmalen is een Nederlandse schrijver en columnist. Hij schrijft onder andere voor HP/De Tijd, NRC en de VARA-gids. Van Roosmalen is waarschijnlijk de bekendste Vitesse-watcher van Nederland en volgde de club van binnenuit. Ook schreef hij een boek over de laatste jaren van clubicoon Theo Bos. Van Roosmalen is getrouwd met columniste Eva Hoeke en wordt in haar columns steevast omschreven als – oh ironie - ‘de man’.

Win een metworst!

De insteek van het programma is in deze eenmalige aflevering hetzelfde. De mannen bellen met niet-bekende Nederlanders, geven metworsten weg bij een gezellige prijsvraag, bespreken de weekbladen en maken tijd vrij voor een heus showblok. De gewone mannen van Nederland kunnen dus weer luisteren naar 'lekker gewone' radio.

Radio voor de Gewone Man, vrijdag 1 december om 13.30 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie