Cultuur & Media
AVROTROS

Isabelle Beernaert over Ramses: 'Het dramatische van een artiest leek hem in leven te houden'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Isabelle Beernaert over Ramses: 'Het dramatische van een artiest leek hem in leven te houden'

Isabelle Beernaert was afgelopen nacht te gast bij Miss Podcast. De choreografe was openhartig over haar levenskunst, liefde en vriendschap.

Isabelle is bij het grote publiek bekend van programma's zoals So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle. Ze belandde als iemand uit de klassieke danswereld in commerciële programma's.

"Het was een mooie opening voor de gewone mens om de danswereld ook op een bredere manier te leren kennen." De programma's zorgden ervoor dat jonge mensen naar de theaters gingen om naar dansvoorstellingen te gaan.

Eeuwige liefde

Haar partner Daniel noemt ze haar 'eeuwige liefde'. "Sinds ik een klein meisje ben heb ik het gevoel gehad dat er iemand voor mij is." Ze had het gevoel dat de weg langs andere relaties die ze daarvoor bewandeld heeft, nodig was om bij Daniel te komen.

Isabelle Beernaert over haar liefde

Isabelle herkent zichzelf in de gitaarmuziek van de flamenco. De gevoeligheid in combinatie met de kracht van de flamencomuziek herkent ze in haar dans en in zichzelf. "Het is mijn thuis, mijn muziek. Dat temperament, dat passionele zit er altijd in."

Isabelle Beernaert over de flamenco

Het geluid van de saxofoon en de mondharmonica doet Isabelle terugdenken aan haar eigen jeugd. Ze woonde boven de muziekwinkel van haar vader en bespeelde zelf de trompet en de drums. Haar vader was jazzmuzikant dus het geluid van de saxofoon doet haar vooral aan hem denken.

Ramses Shaffy

Isabelle recenseerde ook twee bestaande podcasts. Ze heeft veel inspiratie voor haar voorstellingen gehaald uit het werk van Ramses Shaffy. Ze luisterde naar de podcast Ramses Shaffy Zonder Bagage, over het leven van de zanger. "Het dramatische van een artiest lijkt hem in leven te houden."

Ze stoort zich er nog weleens aan dat er over mensen wordt gesproken die ze niet zelf hebben bevraagd. Ze gaf de podcast drie van de mogelijke vijf sterren.

Daarnaast luisterde ze ook naar De Magische Momenten Podcast, een meditatiepodcast waar het in deze aflevering ging over boosheid omzetten in kracht. Isabelle mediteert zelf ook al lang. "Ik raad het aan om te mediteren, omdat je dan echt naar binnen keert en naar je veilige plek gaat." Ze gaf de podcast vijf sterren.

Luister de aflevering hier terug als podcast.

Meer Miss Podcast?

Volg ons ook op Instagram, Twitter en Facebook.

Ster advertentie
Ster advertentie