Cultuur & Media
MAX

Nachtzuster bestaat 12,5 jaar!

foto: Nachtzuster
  1. Nieuwschevron right
  2. Nachtzuster bestaat 12,5 jaar!

12,5 jaar geleden klonk voor het eerst het liedje Nachtzuster van Doe Maar om vijf minuten over twee 's nachts, en presenteerde Astrid de Jong voor het eerst het gelijknamige programma voor MAX op NPO Radio 1.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

8 april jubileumuitzending Nachtzuster

Op 8 april 2023 viert nachtzuster Astrid het 12,5-jarig jubileum van het programma, waarin vier uur lang mensen kunnen bellen met de meest uiteenlopende vragen, en luisteraars vervolgens kunnen doorgeven hoe zij denken, of weten, dat het zit.

"Als een olifant overlijdt in Artis, moet de verzorger hem of haar dan begraven", is een voorbeeld van één van die vragen. Of "Wat is er gebeurd met de iconische klapschaatsen van Falco Zandstra?" In het MAX-radioprogramma Nachtzuster kan ieder onderwerp ter sprake komen, van zware kost, tot triviale kennis.

Meer dan 10.000 verschillende vragen

In 12,5 jaar tijd kwamen er meer dan 10.000 verschillende vragen voorbij, en bijna allemaal werden ze in meer of mindere mate beantwoord. In ieder geval leverde het interessante gesprekken op. Ter gelegenheid van het 12,5 jarig bestaan van het programma heeft luisteraar Martin van Leeuwen uitgezocht welke vijf vragen het vaakst ter sprake kwamen in Nachtzuster:

  1. Waar staat het bordje ‘Cado’ voor langs de snelweg?
  2. Waar komen fruitvliegjes vandaan? (en hoe kom je er vanaf?)
  3. Waarom schaatsen en lopen sporters altijd linksom op een baan?
  4. Hoe komt men aan de luistercijfers?
  5. Hoe weet een pijnstiller waar de pijn zit?

En waar vind je de antwoorden op deze vragen? Bij Nachtzuster, iedere vrijdag op zaterdagnacht van 02.00 uur tot 06.00 uur bij MAX op NPO Radio 1.

Abonneer je op onze wekelijkse nieuwsbrief!

Elke zaterdag het beste van NPO Radio 1 in jouw mailbox.

Meld je hier aan

Ster advertentie
Ster advertentie