Naar homepage
Cultuur & Media

Roderick Veelo: 'Columns hebben me vriendschappen gekost'
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Roderick Veelo: 'Columns hebben me vriendschappen gekost'

Roderick Veelo nam afgelopen week na 15 jaar afscheid als presentator bij RTL Z. Hij gaat zich meer richten op podcasts en op zijn columns. Die laatste columns hebben Veelo echter ook iets gekost. Zo is hij er vriendschappen door verloren, waaronder een hele dierbare vriendin.

Dat bekende Veelo zondag op De Perstribune van MAX. "Die heeft niets meer van zich laten horen op een gegeven moment." Na verloop van tijd gaf ze toe dat het te maken had met enkele columns van Veelo. "Zij is in dat opzicht vooringenomen." Voor Roderick Veelo is het geen reden om te stoppen met columns. Voor hem is dit het waard.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Trump

Veelo kijkt met grote interesse naar de Amerikaanse verkiezingen. Hij hoopt dat Trump wint. "Trump krijgt nooit credits, maar ik zie dat hij een aantal dingen heel goed gedaan heeft, zoals in het Midden-Oosten." Veelo voelt een een vorm van wantrouwen tegenover Trumps tegenstander, Joe Biden. "Ik ben heel achterdochtig wat betreft Joe Biden. Ook vanwege zijn zoon." Bidens zoon Hunter wordt in verband gebracht met schandalen in Oekraïne, terwijl niet duidelijk is of de mails die dat moeten aantonen echt zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oud-links

Ondanks zijn standpunten ziet Veelo zichzelf niet als rechts. "Ik ben oud-links. Dus voor een seculiere staat. Dat zit nu meer bij de VVD en andere rechtse partijen. Het links van nu vind ik extreemlinks geworden. Zelf ziet Veelo de politiek niet als een bestemming voor hem. "Ik geloof niet dat de politiek iets voor mij is. Het is mijn journalistieke drijfveer om dingen aan de kaak te stellen. Maar ik ben geen politicus die zegt zo moeten we het doen, of die zich aansluit bij een partij."

Veelo richt zich nu op zijn podcast voor ThePostOnline en zijn column in de Telegraaf.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android

Ster advertentie
Ster advertentie