Cultuur & Media
AVROTROS

Wie is de Mol?-finalist Rob Dekay: 'Ik zei tegen Nathan Rutjes: nu stoppen, ik kan niet meer'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Wie is de Mol?-finalist Rob Dekay: 'Ik zei tegen Nathan Rutjes: nu stoppen, ik kan niet meer'

In Miss Podcast laten bekende Nederlanders de belangrijkste geluiden uit hun leven horen. Naast de muziek van zijn idolen hoort daar voor singer-songwriter Rob Dekay natuurlijk ook het geluid van Wie is de Mol? bij.

{podcast audio="124113" caption="#14 - Wie is de Mol deelnemer Rob Dekay recenseert 30 minuten rauw en 100% inspiratie podcast" }

Met veel plezier denkt hij terug aan de opdracht met mede-deelnemer Nathan Rutjes. Ze moesten aan een Chinese taxichauffeur uitleggen welke route ze wilden rijden.

"Wat je op tv te zien krijgt zijn drie minuten, maar Nathan en ik hebben anderhalf uur in de taxi gezeten en het was hilarisch. Ik moest zo hard lachen en ik kreeg er zo'n buikpijn van, dat ik me op een gegeven moment zorgen begon te maken. Ik zei tegen Nathan: 'nu stoppen, ik ga bijna dood, ik kan niet meer.'"

Rob Dekay over zijn Wie is de Mol?-avontuur met Nathan Rutjes

Geen breicursus

Vinden sommige deelnemers het nog wel eens lastig om onderscheid te maken tussen spel en werkelijkheid, Dekay heeft er geen moeite mee. "Je doet niet mee aan een breicursus, je moet het los kunnen koppelen, anders is het niet het programma voor jou."

Mensen in categorieën stoppen

Geen moment heeft hij getwijfeld of hij zou deelnemen aan het spel. "Ik vind het leuk om mensen te lezen en in categorieën te stoppen en er vervolgens achter komen of het klopt. En als er dan een spelelement aan vastzit waarbij dat beloond kan worden, is dat heel cool natuurlijk."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een bestaande podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Google en via de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie