Cultuur & Media
BNNVARA

Eus bezoekt André van Duin voor de honderdste aflevering 'Onze Man in Deventer'

foto: David Zandbergenfoto: David Zandbergen
  1. Nieuwschevron right
  2. Eus bezoekt André van Duin voor de honderdste aflevering 'Onze Man in Deventer'

Week in week uit ontvangt Özcan Akyol in zijn programma Onze Man in Deventer een speciale gast voor een bijzonder gesprek. Voor de honderdste aflevering, in het weekend van 24 en 25 juli, verlaat hij voor één keer zijn geliefde stad aan de IJssel om bij zijn gast zelf op bezoek te gaan: André van Duin.

Eus: "Het is elk weekend bijzonder dat de gast helemaal voor ons naar Deventer komt. Om deze keer bij de gast op bezoek te gaan is wel héél bijzonder. Zeker bij een grootheid als André van Duin. Dat vind ik echt heel eervol."

foto: David Zandbergen

Özcan Akyol in gesprek met Andre van Duin

Het huis van André van Duin vormt de basis van het gesprek. "Hij heeft een huis vol herinneringen, in de vorm van foto's, prijzen en ornamenten. Dus dat was een hele uitdaging voor iemand als ik die snel overprikkeld raakt door alles wat hij ziet," vertelt Akyol.

Bijzondere gasten

In de 99 voorafgaande aflevering heeft Eus veel bijzondere gasten bij hem op de bank in Deventer mogen verwelkomen. Eus: "Honderd gasten is een bijzondere mijlpaal. Er zijn, per ongeluk, opvallende herkenningspunten in het programma gecreëerd. Ik moet bijvoorbeeld iedere gast opnieuw waarschuwen voor ons opstapje. En telkens krijg ik een compliment voor ons huis. De luisteraar weet dat dit terugkerende zaken zijn. Maar dat geldt niet voor iedere gast. Om die reden is er een soort geheim verbond met de vaste luisteraar ontstaan.'

Denkend aan de memorabele momenten komen er een aantal bijzondere namen voorbij. "Ab Osterhaus ontvingen wij midden in de eerste golf. Ruben Terlou schoof tussen zijn reizen naar China bij ons aan. Suzan en Freek zijn langsgekomen, als enig duo. En ik moet denken aan februari 2019, toen wij als enige programma journalist Ans Boersma interviewden. Dat interview is volledig uitgeschreven en gebruikt in de rechtszaak rond een vermeende jihadist. Dat blijft wel bij."

Ans Boersma (17 februari 2019) - Onze man in Deventer

"De week daarna hadden we juist weer cabaretier Stefano Keizers te gast. Dat laat wel zien dat de gesprekken in ons programma alle kanten op gaan. We ontvangen gasten uit allerlei takken van de samenleving. Er komen sporters, politici, schrijvers, wetenschappers presentatoren, musici en cabaretiers langs. In iedereen zit een goed verhaal."

Onze Man in Deventer kan je iedere nacht van zaterdag op zondag vanaf 00:00 beluisteren op NPO Radio 1. "Ondanks dit ongebruikelijke tijdstip merken we dat we veel vaste luisteraars hebben, zowel live als als podcast. Toen ik ooit een wijn aanprees tijdens een gesprek met Ilja Gort, kreeg ik honderden mailtjes met de vraag of ik kon vertellen welke wijn dat was. We zijn voor veel mensen een vast baken in het weekend en ik hoop dat nog heel lang te kunnen blijven. Op naar de volgende honderd!"

De speciale jubileumuitzending met André van Duin is op 25 juli om 00:00 te beluisteren op NPO Radio 1, en daarna via het podcastkanaal van Onze Man in Deventer:

Gerelateerde podcast

Onze man in Deventer

Onze man in Deventer

Ster advertentie
Ster advertentie