Cultuur & Media
AVROTROS

Cabaretier Johan Goossens had corona en is nu vrijwilliger bij de daklozenopvang

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Cabaretier Johan Goossens had corona en is nu vrijwilliger bij de daklozenopvang

"Het begon met een hoestje en toen kreeg ik koorts. Het heeft in totaal tien dagen geduurd en daarna was ik nog een paar weken mijn smaak, geur en libido kwijt. Dat is langzaam weer teruggekomen en nu voel ik me top."

{podcast audio="127084" caption="#71 - Johan Goossens recenseert Virus Verhalen" }

Goossens werd besmet met het coronavirus tijdens een uitvoering van zijn zangkoor. Van de 120 koorleden werden er 90 ziek, vertelde hij in Miss Podcast.

Hoewel hij een milde vorm had, vond hij het toch spannend hoe de ziekte zou verlopen. "Je hoopt dat de kortademigheid niet erger wordt en de koorts had een gek verloop: op dag 5 had ik koorts, op dag 6 niet meer en dan op dag 8 weer wel. En ik zat de hele tijd binnen alleen maar slecht nieuws te kijken."

Een met tape afgescheiden plekje

Nadat hij hersteld was en dus immuun was geworden voor het coronavirus, wilde Goossens graag iets goeds doen. Hij is toen vrijwilliger geworden bij een daklozenopvang in Amsterdam.

"Deze mensen worden in een grote sporthal opgevangen en ze hebben allemaal een met tape afgescheiden plekje met een bed, een bureautje en een stoel. 's Ochtends maken we ze wakker, we geven ze ontbijt en dan moeten ze weer naar buiten. En 's avonds geven we weer eten en we praten met de mensen. Je ziet dezelfde gezichten, dus je leert ze steeds beter kennen en je hoort hele mooie verhalen. Heel indrukwekkend."

Virus Verhalen

Gossens kreeg in Miss Podcast de opdracht om de podcast Virus Verhalen te recenseren, een podcast waarin mensen hun ervaringen met corona delen. De verhalen zijn herkenbaar voor hem.

"Vandaag hadden we een virtuele repetitie met het koor en toen ging iedereen zijn of haar coronaverhaal vertellen, dus ik kom om in dit soort verhalen."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een bestaande podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag- tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te horen in de podcastapps van Apple, Google en de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met René van Meurs
Luister hier naar de aflevering met Viggo Waas

Ster advertentie
Ster advertentie