Cultuur & Media
BNNVARA

Nieuwe documentaire Jennifer Lopez geeft inkijkje in het leven van een wereldster

foto: Flickr
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe documentaire Jennifer Lopez geeft inkijkje in het leven van een wereldster

Op dinsdag 14 juni verschijnt op Netflix de nieuwe documentaire ‘Halftime’ waarin je het artiestenleven van Jennifer Lopez op de voet kan volgen. Wat maakt haar zo bijzonder? In Vroeg! was artiest, MC en journalist Reinout van Gendt (Q-Bah) te gast om te praten over haar successen en de invloed die zij heeft op haar publiek.

Voorbeeldfunctie

Het succes kwam Lopez niet aanwaaien, legt Van Gendt uit: “Ze is opgegroeid in New York City, in de achtergestelde wijk The Bronx. Het leven daar was niet makkelijk, en het was lastig om uit deze omgeving te komen.”

“Sinds het uitbreken uit The Bronx kunnen we niet meer om haar heen. Ze is de best betaalde Latijns-Amerikaanse vrouw en een voorbeeld voor veel jonge Latijns-Amerikanen.” Ook voor van Gendt, die destijds in Chili woonde: “Ik voelde altijd een bepaalde connectie met haar. Zij was gewoon echt de persoon die Latijns-Amerikanen vertegenwoordigde”, vertelt hij.

Activisme

Naast haar successen in de entertainment industrie, staat J-Lo ook bekend om haar activisme omtrent mensenrechten. ‘Ik denk dat Jennifer Lopez heel erg betrokken is bij de problemen in de wereld. Ze heeft zelfs een award ontvangen voor haar inzet voor de mensenrechten", vertelt Reinout.

Benieuwd naar het hele gesprek? Beluister dan hier de podcast van Vroeg! - Vroeg!

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie