Cultuur & Media
BNNVARA

Thijs Boontjes en Hans de Booij over liefdesbrieven, muzes en muziek

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Thijs Boontjes en Hans de Booij over liefdesbrieven, muzes en muziek

Het is Valentijnsdag, reden genoeg voor een romantisch gesprek met zangers Thijs Boontjes en Hans de Booij in De Nieuws BV. De een heeft liefdesbrieven voor zijn fans geschreven en de ander zong een van de bekendste liefdesliedjes van Nederland: Annabel.

Video niet beschikbaar

Thijs Boontjes voelt zichzelf een romanticus, maar is niet bij zijn vriendin op Valentijnsdag. Hij treedt dan met zijn Dans- en Showorkest op in Paradiso. "Maar ik heb wel besproken en aangekondigd dat we het een dag later vieren. Er wordt sowieso lekker ergens gegeten en naar een film misschien. Dat vind ik al wel romantisch."

Quote

Ik heb voor 100 mensen een Valentijnsbrief geschreven.

Thijs Boontjes

Liefdesbrieven

Thijs Boontjes geeft zijn Valentijnsconcert een romantisch tintje. Hij biedt zijn bezoekers de 'Valen-ThijS kaart service' aan, wat inhoudt dat de zanger op verzoek liefdesbrieven heeft geschreven voor zijn fans.

"Er zijn heel veel mensen geweest die hebben echt lief en leed bij mij neergelegd. Sommigen gaven me drie steekwoorden: crossfit, bier en bitterballen. Daar moest ik het soms mee doen. Maar er waren ook mensen die zich behoorlijk bloot gaven."

Muze

Hans de Booij heeft ook ooit een liefdesbrief voor een vriend geschreven, die hij aan zijn vrouw wilde voorlezen tijdens een bruiloft. "Ik was een romanticus, maar met het stijgen van de jaren is dat verminderd. Het zijn fases."

Hij heeft met Annabel wel een klassieker van een liefdeslied gescoord. Dat was 1983, en nu 37 jaar later gaat Hans de Booij opnieuw proberen dat enorme succes te evenaren met zijn nieuwe single Mooier.

Video niet beschikbaar

Het Nieuws BV valentijnsfestijn met Thijs Boontjes en Hans de Booij

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie