Cultuur & Media

Podcast De Dag: De slag om de App Store

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Dag: De slag om de App Store

Het rommelt aan de achterkant van de App Store. Makers van apps klagen dat Apple zich veel te streng opstelt en eigen diensten voortrekt.

#614 - De slag om de App Store - De Dag

Apple is lang het lievelingetje van de tech-wereld geweest, maar de laatste tijd is er ook veel kritiek. Zo klagen makers van apps over de App Store van Apple. Ze vinden dat ze veel te veel geld moeten afdragen en te weinig vrijheid hebben. Apple zou zich in de App Store als een gangster opstellen. De Europese Commissie is een onderzoek gestart. Wat gebeurt er allemaal achter de schermen van de App Store van Apple? Hoe groot zijn de belangen, wie hebben hier het meeste last van en hoe maak je een vuist tegen zo'n groot bedrijf?

Tech-redacteur van de NOS Nando Kasteleijn en app-ontwikkelaar Mathijs Kadijk van het internetbureau Q42 geven in podcast De Dag een inkijkje in wat er zich afspeelt achter dat blauwe icoontje dat op alle iPhones en iPads staat.

Podcast De Dag

Elke werkdag staat er vanaf 12.00 uur een nieuwe podcast van De Dag klaar op je favoriete podcastplatform. Luisteren kan via de NPO Radio 1 website en app, Spotify, iTunes, Google Podcasts en Stitcher. Vergeet je niet te abonneren! Dan ontvang je dagelijks een melding wanneer een nieuwe aflevering van De Dag verschijnt.

Ster advertentie
Ster advertentie