Cultuur & Media
AVROTROS

5x onontdekte plekken in Nederland voor deze zomer

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 5x onontdekte plekken in Nederland voor deze zomer

Goed nieuws voor vakantiegangers: mondjesmaat gaan de grenzen weer open. Hartstikke mooi natuurlijk, maar voor campinghouders en hoteliers in eigen land is het nu écht overleven. In Stax&Toine maakt het Nederlands Toerisme Bureau (NBTC) zich hard voor de onontdekte pareltjes in eigen land.

Video niet beschikbaar

Nederland trekt dit jaar naar verwachting zo'n 12 miljoen minder toeristen uit het buitenland, volgens het NBTC. Dat is een daling van 60 procent ten opzichte van vorig jaar. Ga deze zomer dus eigen land in, roepen zij op, want daar is nog zóveel moois dat we eigenlijk nog niet kennen. Een opsomming van vijf onontdekte plekken in Nederland volgens NBTC.

De Weerribben-Wieden

In de kop van Overijssel kun je overnacht in een safari lodge bij Nationaal Park de Weerribben-Wieden. Om je verblijf compleet te maken kun kanoën of suppen in Kalenberg.

Randmeren

Je denkt er misschien niet aan, maar ook Nederland heeft onbewoonde eilanden. Vaar langs deze eilanden vanaf Randmeren.

Nationaal Park Drentsche Aa

De Drentsche Aa is een beek van ruim 28 kilometer. Het nationale park telt 21 dorpen en gehuchten. Ben jij bekend met es- of brinkdorpen? Je komt erachter wat dat zijn in de Drentsche Aa.

De Oldehove: Friese toren van Pisa

De naam zegt het al: deze kerktoren is hartstikke scheef. De toren staat in Leeuwarden, in de buurt Oldehove.

Exposure 'de hurkende man' als een van de 9 landschapskunstwerken in Flevoland

We eindigen in Flevoland, waar je de exposure 'de hurkende man' kunt zien. Hij is maar liefst 26 meter hoog en omringd door water. Heel fijn bij mooi weer, maar ook een goede plek om uit te waaien bij slechter weer.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie