Cultuur & Media
MAX

Marieke Derksen: 'Ik zou best ooit een biografie over Akwasi uit willen brengen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Marieke Derksen: 'Ik zou best ooit een biografie over Akwasi uit willen brengen'

Marieke Derksen is de succesvolste uitgever van sportboeken van Nederland. Tegenwoordig brengt ze ook biografieën uit over mensen uit de media. Derksen zou daarom best een biografie over Akwasi uit willen brengen. "Hij heeft wel een verhaal te vertellen."

Dat zegt Derksen zondag op De Perstribune van MAX. Ze verwijst daarmee naar uitspraken die Johan Derksen over Akwasi deed in Veronica Inside afgelopen jaar. Wel vindt Derksen Akwasi nog wat jong voor een biografie. "Hij moet nog wel een paar jaar wachten, en misschien is dit ook niet het juiste moment, maar het lijkt me wel een interessant iemand om me in te verdiepen. Het blijft nu vooral bij soundbites in de media, maar hij heeft wel een verhaal."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Frank Rijkaard

Onder de vleugels van vader Johan Derksen begon Marieke Derksen met de uitgeverij die tegenwoordig door het leven gaat als Inside. Boeken over René van der Gijp en Wim Kieft werden regelrechte bestsellers. Het zorgde zeker in het begin voor minachting bij andere uitgeverijen. "Die mensen wilden me niet eens een hand geven." Ondanks dat Inside tegenwoordig ook niet-sportboeken uitgeeft blijft Mariekes hart bij sportboeken liggen. Het allerliefst zou ze een biografie uitbrengen over Frank Rijkaard. "Ik vind dat zo'n ontzettend leuke man. Hij is ook erg mysterieus en je ziet hem nooit. Daarom denk ik ook niet dat hij zo'n boek zou willen."

Theo & Thea

Marieke Derksen groeide op in Gouda bij haar ouders Johan en Linda. Tekenend voor haar jeugd was Theo & Thea. "Vooral die film vond ik echt geweldig." Het ging zelfs zo ver in huis dat ze met haar ouders, dus ook Johan Derksen, deed alsof ze Theo & Thea was. "Te pas en te onpas gingen we met die Theo & Thea-tandjes tegen elkaar zitten praten. Johan hield ook enorm van verkleedpartijtjes. Hij ging ook verkleed naar vergaderingen als non bijvoorbeeld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Marieke Derksen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie