Cultuur & Media
MAX

Drukke Ellie Lust heeft nauwelijks nog tijd voor sport

foto: ANP - Bas Czerwinskifoto: ANP - Bas Czerwinski
  1. Nieuwschevron right
  2. Drukke Ellie Lust heeft nauwelijks nog tijd voor sport

Ellie Lust is een drukbezette vrouw. Ze is woordvoerder van de Amsterdamse politie, dagvoorzitter, communicatietrainer en spreker, zo valt te lezen op haar website. Maar we kennen haar natuurlijk vooral van haar deelname aan Wie is de Mol? en haar eigen televisieserie Ellie op Patrouille. Door haar drukke werkzaamheden en de toenemende media-aandacht komt ze zelf veel te weinig toe aan sport. Dat vertelde ze aan De Perstribune, waar ze haar sportfavorieten toelichtte.

De sportfavorieten van Ellie Lust

Nederland leert Ellie Lust kennen in 2005, wanneer zij als woordvoerder van de Amsterdamse politie op de buis komt in Opsporing Verzocht. Beroemd en geliefd wordt Lust door haar optreden in seizoen 2016 van Wie is de Mol?, wanneer ze haar medekandidaten een lesje 'etherdiscipline' geeft.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Haar populariteit leverde haar een eigen televisieprogramma op: Ellie op Patrouille, waarvoor ze meedraaide met politiekorpsen in onder meer San Francisco, Dubai en Colombia.

Haar favoriete sport (om naar te kijken)

De Perstribune vroeg Lust het hemd van het lijf over haar relatie met sport. Haar favoriete sport? "Ik hou heel erg van schaatsen kijken. Dat was als kind al zo. Dan had je een briefje en schreef je de rondetijden op. Dat wordt nu allemaal voor ons gedaan, maar dat deed ik zelf."

Haar grootste sportheldin

Tennisster Martina Navrátilová is haar grote sportheld: "Niet alleen om hoe goed ze was als atlete, maar ook om wie ze was als mens." Sowieso vindt Lust dat de vrouwensport meer aandacht verdient op televisie: "Ik denk dat er ongelofelijk veel goede vrouwensport is. Gelukkig komt er steeds meer aandacht en steeds meer oog voor."

Haar kippenvelmoment

Hét kippenvelmoment voor Lust was de gouden plak die de volleybalmannen wonnen op de Olympische Spelen in Atlanta. "Die ongelofelijke ontlading. Dat was fantastisch. Joop Alberda die daar als bondscoach bij staat en constant zijn tranen staat te verbijten. Dan ik denk: Man, laat het lopen, laat het gaan."

Hoe sportief is Ellie Lust zelf nog?

Lust heeft twaalf jaar in de eredivisie gevolleybald en daarvoor trainde ze dagelijks. Daar komt ze nu niet meer aan toe. "Ik probeer mijn krachttraining te doen. Ik probeer mijn hardloopjes te doen, maar ik zou willen dat ik meer tijd had om nog meer uren te maken. Maar dat lukt mij niet."

De sportfavorieten van Ellie Lust

Ster advertentie
Ster advertentie