Cultuur & Media
VPRO

Peter R. de Vries over jeugd, goed, kwaad en Holleeder

foto: ANP/Lex van Lieshoutfoto: ANP/Lex van Lieshout
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter R. de Vries over jeugd, goed, kwaad en Holleeder

"Wie zou je ooit nog willen interviewen?" is een vraag die Nooit Meer Slapen-presentator Pieter van der Wielen vaak gesteld wordt. Eén gast die al jaren bovenaan zijn lijstje stond is misdaadverslaggever Peter R. de Vries, en dinsdagnacht was het zo ver. Een uur lang voelde Pieter Peter aan de tand over leven en werk.

Luister een gesprek over zijn jeugd, goed en kwaad, Willem Holleeder en de risico’s van het vak:

Peter R. de Vries bij Nooit Meer Slapen

Respect van de taxichauffeur

"Bedreigingen, daar moet je tegen kunnen. Ik begrijp vaak niet waarom mensen zo angstig zijn. Ik werk niet bij de Libelle. Een taxichauffeur heeft wel eens tegen me gezegd: 'ik heb zoveel respect voor je, dat je nooit bang bent.' Toen zei ik tegen hem: 'ik ken wel taxichauffeurs die vermoord zijn, maar geen journalisten'."

Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is het cultuurprogramma van de VPRO dat maandag- tot en met vrijdagnacht tussen 00.00 en 02.00 uur te horen is op NPO Radio 1. Pieter van der Wielen (ma/di/wo/do) en Liesbeth Staats (vr) ontvangen in het eerste uur een gast uit de cultuur of actualiteit. In het tweede uur hoor je reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Nooit Meer Slapen is ook terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie