Cultuur & Media
BNNVARA

Hans Sibbel over zijn eerste keer op het podium bij de Open Bac: 'Er werd een lont in me aangestoken'

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans Sibbel over zijn eerste keer op het podium bij de Open Bac: 'Er werd een lont in me aangestoken'

Als sinds 1975 is de Open Bac de plek waar talenten op het gebied van kleinkunst, theater en muziek hun kunsten kunnen vertonen. Vanavond is de 1500e editie, in het De La Mar theater in Amsterdam. In De Nieuws BV vertellen organisator Ben Lansink en Hans Sibbel over de magie van dit open podium.

Video niet beschikbaar

Hans Sibbel begon zijn carrière bij de Open Bac

Hans Sibbel begon ooit zijn carrière met Dolf Jansen tijdens de Open Bac. Hans beschrijft het als een fantastische eerste ervaring, voorheen trad hij alleen op voor kleine groepjes en vrienden. 'Hans: 'Het is een test, wil je dit en kun je dit. Zowel Dolf als ik vinden het niet onprettig om in de belangstelling te staan. Jack Spijkerman moest altijd kotsen en ik had dat nooit.'' Eerlijk, maar lief noemt Hans het publiek en dat maakt het fijn publiek om voor te testen.

Toen Hans destijds op het podium stond bij de Open Bac was het zijn zesde optreden. ''Je voelt de drang om het te gaan doen en waar kun je het nou testen. Er werd een lont in me aangestoken. Dolf en ik voelden ons meteen als twee gastjes die de wereld gingen veroveren. Je voelt dat het ergens om gaat'', vertelt Hans.

Begonnen als technicus

Ben Lansink heeft Theaterwetenschappen gestudeerd en is begonnen als technicus bij de, toentertijd, Engelenbak. Uiteindelijk bleef hij hang en sinds 1988 organiseert bij de 'Bak'. Iedereen komt aan de beurt, soms moet je even een paar weken wachten maar voor iedereen is een plek. Ben: ''Het klinkt onwaarschijnlijk, maar het is voor iedereen. Je merkt wel hoe mensen op je reageren.'' Mensen komen ook uit heel Nederland om op te kunnen treden bij de Open Bac.

De 1500ste Open BAC

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie