Cultuur & Media
EONOS

Henny Huisman: ik verdien nog steeds 80.000 euro per jaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Henny Huisman: ik verdien nog steeds 80.000 euro per jaar

In zijn theatershow Het achterste van mijn tong vertelt tv-icoon Henny Huisman alles. Mensen mogen vragen stellen en hij geeft altijd antwoord. Bijvoorbeeld over hoeveel hij verdient. "Niet zo gek veel meer", vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken, "zo’n 80.000 euro per jaar."

Voor veel mensen is 80.000 een behoorlijk bedrag, maar bij Huisman zaten er in het verleden wel eens jaren van 2,5 miljoen tussen. "Dan is dit toch een stukje minder..." Dat vindt hij overigens niet erg.

Henny Huisman staat voor het eerst in het theater

Gekste ontmoeting

Henny Huisman heeft veel mensen ontmoet in zijn carrière. "Ik heb geluncht met Gorbatsjov", vertelt hij bijvoorbeeld. De gekste ontmoeting was echter met zanger Engelbert Humperdinck, die op kwam dagen om voor een doodzieke vrouw een lied te zingen.

"Het was echt haar laatste wens dat Engelbert Humperdick een lied voor haar zou zingen", vertelt Huisman. "Dus wij hadden bedacht: hij geeft een roos aan die vrouw. Maar tijdens het zingen prikte er een doorn in zijn vinger en dat ging een beetje bloeden. De hele opname moest gestopt worden omdat hij een pleister moest. Toen dacht ik echt: wat ben jij voor een lul…", aldus Huisman.

Theater

Voor een televisieman is het theater wel even wennen, vertelt hij. "Televisie is heel vluchtig. Je maakt een grap en dan is ie weg. Maar in het theater sta je gewoon twee keer een uur lang", vertelt hij. "In het begin dacht ik echt: dit kan ik helemaal niet. Dat had ik bij tv overigens ook altijd. Mensen denken: hij doet het zo makkelijk, maar ik heb altijd weer stress", vertelt hij.

Ondanks de stress heeft hij nergens spijt van, vertelt hij. "Ik ben God dankbaar dat ik zover ben gekomen", zegt hij onomwonden. "En dat zeg ik niet omdat ik nu bij de EO zit", aldus de gelouterde tv-man.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie