Cultuur & Media
AVROTROS

Claudia de Breij en Syrische Jacob maakten samen een nummer

foto: BNNVARAfoto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. Claudia de Breij en Syrische Jacob maakten samen een nummer

De afgelopen weken dook Claudia de Breij in haar programma Safe Cave met onder andere Francis van Broekhuizen en Fresku haar kelder in om een nummer te maken. In de laatste aflevering is er aandacht voor de Syrische Jacob. Hij en zijn moeder dreigden te worden uitgezet naar Armenië, maar deze week werd bekend dat ze toch mogen blijven. Jacob schreef er een liedje over, dat Claudia de Breij en Dinand Woesthoff vervolgens samen met hem bewerkten. In Humberto vertellen Claudia en Jacob over hun bijzondere project.

Claudia de Breij werd geraakt toen ze Hente, de beste vriend van Jacob, hoorde vertellen over de situatie van Jacob. "Hij vertelde hoe zijn beste vriend mogelijk zou worden uitgezet, terwijl hij Jacob helemaal niet kwijt wil op de havo. Als iemand zoiets zegt, hoef je toch niet zo diep na te denken. Dan is het toch wel duidelijk dat Jacob moet blijven."

Echte samenwerking

Toen de cabaretier vervolgens het nummer van Jacob hoorde, was ze meteen onder de indruk van zijn kwaliteiten. "Tegelijkertijd dacht ik: dit kan nog beter, er kan nog iets bij. Toen heb ik aan Dinand Woesthoff voorgesteld om Jacob een eind op weg te helpen. En zo is het een echte samenwerking geworden."

Jacob is blij met het duwtje in de rug. "De samenwerking was geweldig. Ze hebben me erg geholpen en het resultaat is heel mooi geworden." Maar er is nog iets wat Jacob tevreden stelt. "Ik ben blij dat ik nu met iets anders op tv en radio kom, dan of ik wel of niet het land uit moet."

Laatste aflevering

De reeks Safe Cave zit er na deze aflevering op, maar De Breij verwacht een tweede seizoen. "Hoe en wat moeten we nog verzinnen, maar ik verwacht dat we er wel een vervolg aan geven. Neem nu bijvoorbeeld de aflevering met Jacob, dat vonden wij helemaal te gek om te doen."

De laatste aflevering van Safe Cave is vanavond om 22:20 te zien op NPO 3 en daarna op NPO Start.

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie