Cultuur & Media

Rui Jun is Chinezen-haat rond coronavirus beu

foto: Rui Jun Luongfoto: Rui Jun Luong
  1. Nieuwschevron right
  2. Rui Jun is Chinezen-haat rond coronavirus beu

"Ik stapte de bus in en toen zei iemand: 'Als ik nu het Coronavirus maar niet krijg.'" Rui Jun Luong plaatste een emotioneel bericht op Facebook waarin ze oproept te stoppen met generaliserende en racistische reacties gericht op Chinezen.

Rui Jun Luong is een Chinees-Nederlands meisje voor wie de maat vol is. "Ik heb lang getwijfeld of ik dit wel moet plaatsen", schrijft ze op haar pagina op Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het is zoveel. Dat is gewoon pijnlijk", vertelt Rui Jun in een interview met NPO Radio 1. Op Facebook staan reacties als 'Ze eten zelfs foetussen' en 'Ik hoop dat alle Chinezen doodgaan'.

Wat is Alicante?

Dit is een bijdrage van het nieuwe NPO Radio1-collectief Alicante. De verhalen die deze redactie maakt kunnen op alle NPO Radio1-kanalen verschijnen. Online, live op de radio, op social media en als podcast. Onderzoekende, spannende en soms brutale journalistieke verhalen, van heel dichtbij tot ver van je bed.

Kortom, spraakmakende jonge journalistiek van NPO Radio 1! Heb jij een onderwerp of een verhaal waar Alicante in moet duiken? Stuur ons dan nu een bericht via Instagram (@NPORadio1) of mail naar alicante@radio1.nl.

Ster advertentie
Ster advertentie