Cultuur & Media
AVROTROS

'Ik ga weer terug naar wie ik was: Tahmina Akefi, zonder Peter R. de Vries'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Ik ga weer terug naar wie ik was: Tahmina Akefi, zonder Peter R. de Vries'

Dat de rechtszaak tegen de twee verdachten van de moord op Peter R. de Vries opnieuw moet, noemt Tahmina Akefi, die 6 jaar een relatie had met de misdaadverslaggever, "heel pijnlijk". "De confrontatie met de daders is vreselijk pijnlijk. Dan komen ze binnen en dan denk je: jij hebt een prachtig mens van het leven beroofd. Jij, een nietsnut, een nobody." Dat vertelt de journalist en auteur in MISCHA!.

#158 - Tahmina Akefi - MISCHA!

Ook de confrontatie met de feiten vindt Akefi "loodzwaar". "De beelden van de achtervolging, de aanslag, dat is een aanslag op jou als nabestaande." Ze noemt het ook pijnlijk dat er niet in een vroeger stadium op geanticipeerd is: "Je wist dat die rechter zou verhuizen. Dan denk ik, had dan eerder ingegrepen."

'Levenslang achter de tralies'

"Je hoort altijd van nabestaanden: geen straf is hoog genoeg", aldus Akefi. "Dat snap je pas als je in deze situatie zit. Peter komt niet meer terug. Ik hoop wel dat er een signaal wordt afgegeven aan al die jochies die denken: ik ga even snel geld verdienen. Ik hoop dat ze levenslang achter de tralies verdwijnen."

Akefi en De Vries werkten samen aan het boek Mijn grote liefde - dat deze woensdag verschijnt. Alleen de eerste vijf hoofdstukken schreven ze samen, na zijn overlijden wilde Akefi het boek zelf afmaken. Nu heeft ze vooral een gevoel van opluchting. "Het hoofdstuk Peter is voor de media nu afgesloten. Ik ga weer terug naar wie ik was, Tahmina Akefi, zonder Peter R. de Vries. Maar Peter zoals ik hem heb gekend blijft altijd onderdeel van mijn leven."

#158 - Tahmina Akefi - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie