Cultuur & Media
MAX

Peter van Bruggen: nog steeds geëmotioneerd door Morrison

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Peter van Bruggen: nog steeds geëmotioneerd door Morrison

De legendarische radiomaker Peter van Bruggen wordt aanstaande donderdag geëerd met de Ere-Zilveren Reissmicrofoon. Met programma’s als The Breakfast Club en het Weeshuis van de hits was hij jarenlang één van de bekendste radio-dj’s. Het personage Morrison uit dat programma emotioneert hem nog steeds.

Peter van Bruggen op De Perstribune

Zondag was Van Bruggen te gast op De Perstribune van MAX. Hij noemt niet The Breakfast Club of het Weeshuis van de hits maar Route du Soleil zijn beste programma. "Omdat er technisch meer mogelijk was", volgens Van Bruggen. Dit programma maakte hij later op Radio 2.

Morrison

Een terugkerend personage in het programma Weeshuis van de hits was het fictieve weesjongetje Morrison. Jarenlang was geheim wie Morrison speelde. Later werd bekend dat dat Van Bruggens eigen zoon Ramon was. "Hij deed dat van z’n 4e tot z’n 8e. Dat was helemaal niet vreemd voor hem, het werd pas vreemd voor hem toen een vriendje zei dat hij het ook kon ontvangen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Van Bruggen heeft altijd voor de NPO gewerkt. Ook al heeft Bart de Graaff hem daar ooit nog voor gepolst voordat hij BNN oprichtte, maar hij vindt de commerciële niet bij hem passen."Ik vind SkyRadio nog steeds vreselijk."

Podcast

Tegenwoordig maakt hij de podcast Soundcheck voor NPO Radio 5 over zijn favoriete pophelden. Eén daarvan is Lou Reed. Van Bruggen noemt de ontmoeting met hem de meest bijzondere ontmoeting ooit. Van Bruggen houdt van muziek waar hij inspiratie uit kan halen. "Daar luister ik dan naar en ga ik dan een hoopvolle tekst bij schrijven. Dat kan ook over iets treurigs gaan."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie