Cultuur & Media
AVROTROS

Chris Aalberts: 'Je mag niet meer zeggen dat het klimaat je niets uitmaakt'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Chris Aalberts: 'Je mag niet meer zeggen dat het klimaat je niets uitmaakt'

"We mogen alleen maar over het klimaat praten alsof we er zelf iets aan kunnen doen. Ik denk dat dat veel mensen afstompt, en dat is niet goed voor een vrij gesprek", zegt politiek journalist en wetenschapper Chris Aalberts in MISCHA!.

#237 - Chris Aalberts - MISCHA!

Aalberts over Extinction Rebellion: "Met alle respect voor hen, maar het is toch een bepaalde doorsnede van mensen die zich kunnen permitteren zich met het klimaat bezig te houden. Kun je nog accepteren dat sommigen zeggen: ik vind het klimaat eigenlijk niet belangrijk?"

Volgens Aalberts zeggen PvdA en GroenLinks: de sociale en groene strijd zijn hetzelfde. "Ik zeg dan altijd: mensen die niets te vreten hebben vinden het klimaat niet zo belangrijk. En ik denk dat je iets aan het klimaat moet doen, maar je moet wel iedereen meenemen."

Moet je de burger wel bij de politiek betrekken? Aalberts: "Er zijn zoveel regels, het is niet meer duidelijk wat er wel en niet kan. Als JA21 zegt: wij willen het Deense asielmodel, hoe kun je dan als gewone burger weten of die partij daarover een realistisch verhaal heeft?"

#237 - Chris Aalberts - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie