Cultuur & Media
MAX

De Mediaweek Awards: Halsema Op1 & Sagid Carter over racisme

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. De Mediaweek Awards: Halsema Op1 & Sagid Carter over racisme

Elke week kiest mediadeskundige Ron Vergouwen het tv- en radiomoment van de week bij De Perstribune van MAX. Deze week is zijn keuze gevallen op het verhitte interview in Op1 met Femke Halsema door Erik Dijkstra en Willemijn Veenhoven en een emotioneel gesprek van Sagid Carter op 3FM.

De Mediaweek Awards

Femke Halsema bij Op1

Na de antiracismedemonstratie op de Dam in Amsterdam schoof Femke Halsema aan bij Op1. Daar werd ze flink onder vuur genomen. Maar Ron Vergouwen kijkt ook kritisch naar de presentatoren. Ron Vergouwen: "De burgemeester zat er met veel te veel adrenaline en een slecht verhaal, maar het Op1-duo had ook wel iets meer rust mogen bewaren." Vergouwen vindt dat de presentatoren veel te opgefokt waren. "Voor een links BNNVARA-duo denk ik, als het zo doorgaat is het vrolijk rechtse WNL morgen overbodig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Sagid Carter emotioneel over racisme

Veel radiozenders hadden deze week aandacht voor racisme, maar het opvallendste moment vond Ron Vergouwen een fragment uit de uitzending van 3FM-DJ Sagid Carter. Ron Vergouwen: "Ze had een bijzonder gesprek met haar moeder die een emotioneel betoog hield voor een betere wereld. Ze vertelde daarin hoe ze haar kinderen, twee zwarte dochters, daarin wilde beschermen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bloopers

In een liveprogramma op de radio gaat nog wel eens iets mis. Daarom heeft Ron Vergouwen ook elke week aandacht voor de meest hilarische bloopers van de week. Deze week vooral aandacht voor NPO Radio1-bloopers. Met onder meer: de kuch-knop van Antoinette Scheulderman en vaste gast in deze rubriek Jurgen van den Berg.

Ron Vergouwen: "Hiermee zet ik een punt achter mediaweek 22, de nieuwe mediaweek is officieel begonnen. Ik houd mijn hart vast."

Ster advertentie
Ster advertentie