Cultuur & Media
NOS

Uitgebreide biografie voor koningin Maxima's 50e verjaardag

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Uitgebreide biografie voor koningin Maxima's 50e verjaardag

Koningin Maxima wordt volgende maand 50 jaar. Ter gelegenheid van dit kroonjaar verschijnt een uitgebreid biografisch portret. Het eerste deel is nu te koop.

Schrijfster Marcia Luyten in het Oog op Morgen: ''In Maxima zie je allerlei tegenstrijdigheden.'' Zo is de koningin 'een kind van Argentinië' en tegelijkertijd weet ze haar plek in Nederland als koningin ogenschijnlijk makkelijk te vinden. ''Het mooie aan Maxima vind ik dat ze die tegenstellingen verenigd,'' omschrijft Luyten. Maxima is volgens haar spontaan én gecontroleerd.

Maximale uit haar leven halen

De schrijfster vervolgt: ''Ze staat naar haar naam. Probeert het maximale uit haar leven te halen.'' Zo studeerde de koningin en had ze een baan. ''Ze heeft altijd hard gewerkt.'' Ook had de koningin een aantal vriendjes voor ze met koning Willem-Alexander een relatie kreeg.

Maar daar gaat het eerste deel niet over. ''Deel een eindigt op het moment dat ze de kroonprins gaat ontmoeten,'' prikkelt Luyten. ''Ik heb al de vrouw ontmoet die de koning en de koning aan elkaar heeft voorgesteld. In boek twee komt dat aan bod.'' De hele biografie zal uiteindelijk uit twee delen bestaan.

Biografie koningin Maxima ter ere van 50e verjaardag

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie