Cultuur & Media
NOS

'Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Songfestival'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland op Songfestival'

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival, dat meldt het AD. De krant heeft verschillende bronnen rond de zanger gesproken en weet daardoor zeker dat Macrooy voor Nederland in Rotterdam op het podium staat.

De AVROTROS wil dat bericht niet bevestigen. Ze hebben eerder wel laten weten iemand op het oog te hebben, maar wie dat is, houden ze nog even geheim.

Door de overwinning van Duncan Laurence vorig jaar in Israël is de Nederlandse deelnemer al zeker van een finaleplaats op 16 mei in het Rotterdamse Ahoy.

Jeangu Macrooy werd geboren in Paramaribo in Suriname. In 2011 richtte hij samen met zijn tweelingbroer Xillan Between Towers op waarmee ze succes hadden in Suriname. In 2013 verscheen hun eerste en enige album Stars on My Radio.

In 2014 verhuisde hij, na twee jaar studie aan het conservatorium in Paramaribo, naar Nederland om daar aan de ArtEz Popacademie in Enschede de opleiding songwriter te gaan volgen.

In december 2015 tekende hij een contract bij Unexpected Records van producer Perquisite en een paar maanden later verscheen zijn debuut-ep Brave Enough. De muziek die hij maakt als singer-songwriter kan het best omschreven worden als Engelstalige modern soul.

Serious Talent

Met zijn eerste single Gold stond hij in de talkshow De Wereld Draait Door. De single werd later gebruikt in een reclame voor de populaire HBO-serie Game of Thrones. In 2016 werd hij door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent.

Macrooy stond op verschillende festivals en deed een solotour langs acht kerken in Nederland waarbij hij zichzelf begeleidde op een akoestische gitaar en meer vertelde over het verhaal achter zijn songs. Ook in Duitsland en België trad hij regelmatig op. In 2018 was hij te zien als Judas in de landelijke tv-productie The Passion. Dat jaar werd hij ook door het blad Esquire uitgeroepen tot best geklede man.

Ster advertentie
Ster advertentie