Cultuur & Media
MAX

Koos van Plateringen: 'Nikkie de Jager was de koningin van dit Songfestival'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Koos van Plateringen: 'Nikkie de Jager was de koningin van dit Songfestival'

Songfestivalkenner Koos van Plateringen heeft met volle teugen genoten van de manier waarop Nederland het Eurovisie Songfestival heeft georganiseerd. De presentatoren waren daarin een belangrijke factor. Hoewel hij Chantal Janzen de beste vond sprong Nikkie de Jager er voor hem uit. "Zij is echt de ster geworden."

Dat zei Van Plateringen zondag op De Perstribune van MAX. "Als zij het podium of de zaal in komt dan wordt iedereen gek." Mediadeskundige Ron Vergouwen is het daarmee eens. Beiden denken ze dat De Jager hier een groot contract uit gaat slepen. "Ik kan het me ook niet voorstellen dat ze hier geen groot contract uit gaat krijgen bij Amazon bijvoorbeeld", zegt Van Plateringen. Vergouwen: "Het zet je wel op de kaart en zal vast mooie dingen op gaan leveren, wellicht bij AVROTROS. Ik zie dat wel gebeuren."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Tot in de details

Koos van Plateringen liep wekenlang mee bij het Songfestival als verslaggever en was onder de indruk van de organisatie. "Die blonk uit in details." Als voorbeeld noemt hij dat alles overal tiptop in orde was. Van de shows tot bijvoorbeeld de gang van zaken in de perskamer.

Italië ging er uiteindelijk met de winst vandoor. Ook daar was Van Plateringen enthousiast over. "Het is echt iets heel nieuws." Hij trekt daarbij ook de vergelijking met Finland die ook met een rocknummer hoog wisten te eindigen. Na afloop was er nog wat discussie over de act van Italië. Tijdens de show leek het erop alsof de leadzanger van Italië een lijntje cocaïne snoof. Maar volgens Van Plateringen wilde de zanger daar niets van weten en berustte het op een misverstand. "Hij zei daarbij ook dat hij niets met drugs te maken wil hebben."

Nederland kwam uiteindelijk niet verder dan de 23e plek met Jeangu Macrooys Birth of a New Age. Van de vakjury kreeg Nederland 11 schamele puntjes, maar van het publiek zelfs geen enkele. Hekkensluiter was Groot-Brittannië met 0 punten, zowel bij de jury als bij de televoting.

De Perstribune: Koos van Plateringen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie