Cultuur & Media
MAX

Joram Lürsen: 'Elke film of serie is een nieuwe wedstrijd'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Joram Lürsen: 'Elke film of serie is een nieuwe wedstrijd'

Regisseur Joram Lürsen beleeft vandaag een spannende dag. Zijn nieuwe project Vliegende Hollanders is vanaf vanavond op tv te zien. Ook al heeft Lürsen al een rijk cv, elke film of serie ziet hij als een nieuwe wedstrijd.

Video niet beschikbaar

Dat zei Lürsen zondag op De Perstribune van MAX. Hij gebruikt vaak sportmetaforen. "Sport vind ik een hele mooie metafoor voor het leven. Er zijn weinig dingen die mensen zo kunnen emotioneren." Lürsen maakt ook graag series met sport als decor. In Oranje is daar een voorbeeld van.

Vliegende Hollanders

Voor Vliegende Hollanders dook Joram Lürsen in het leven van luchtvaartpioniers Albert Plesman en Anthony Fokker. Het bijzondere aan de serie is dat het zich over 20 jaar afspeelt. Lürsen heeft niet gekozen om de cast ouder te laten lijken, maar hij kiest voor een rigoureuzere aanpak. "Er zijn iets van twintig rollen die na aflevering vier veranderen in oudere acteurs." Pas in aflevering vijf komen Daan Schuurmans en Fedja van Huêt in beeld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Judas

Eén van de succesvolste series van Joram Lürsen uit de afgelopen jaren was Judas over het leven van Astrid en Willem Holleeder. Op De Perstribune vertelde Lürsen dat er mogelijk een tweede seizoen komt. "We overwegen een tweede deel te maken." Er lopen gesprekken over een nieuw seizoen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Joram Lürsen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie