Cultuur & Media

'Avengers End Game is een rollercoaster aan emoties'

NOS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Avengers End Game is een rollercoaster aan emoties'

Elf jaar lang is er naar deze week uitgekeken, want vanaf woensdag draait Avengers: Endgame in de bioscoop. In de film komt alles samen waar sinds de eerste film Iron Man uit 2008 in 21 films naar is toegewerkt. Kunnen de verwachtingen nu waargemaakt worden? Ja, zegt een groot deel van de recensenten en kijkers.

De afgelopen jaren is er met de Avengers-reeks aan groot universum gebouwd met een enorme fanbase. Vrijwel alle films werden kaskrakers; de vorige film bracht 2 miljard dollar op.

"Het is heel knap hoe de al die verhaallijnen laten samenkomen in deze film", zegt filmjournalist Frederique Teillers in het NOS-radioprogramma Met het Oog op Morgen.

Avengers: Endgame is het sluitstuk van de reeks waarin het superheldenteam met onder anderen de Hulk, Black Widow en Captain America samen optreden. Elf jaar geleden begon de serie met een film over Iron Man. Later werden in afzonderlijke films de andere superhelden geïntroduceerd. Ze kwamen voor het eerst samen in The Avengers (2012). Heb je al die films gemist? Geen probleem. Volgens Teillers is de film ook goed te volgen voor 'beginners'. "De film is mooi opgebouwd. Ze leggen eerst even vast wat er nou allemaal is gebeurd. De spanning is ook goed gedoseerd."

Teillers keek de film tijdens een persvoorstelling. "Het was in de zaal huilen, huilen, heel veel huilen." Achteraf besprak ze de film met andere recensenten. "Veel mannen in de zaal zeiden dat ze hier en daar wel een traantje hebben gelaten, maar ook hard hebben gelachten. Het was echt een een rollercoaster aan emoties."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie