Cultuur & Media
AVROTROS

Maxim Hartman: 'Er zijn zoveel prutsers en het worden er steeds meer'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Maxim Hartman: 'Er zijn zoveel prutsers en het worden er steeds meer'

"Waar je ook heengaat, naar het ziekenhuis of op het voetbalveld, in de kunstwereld, meer dan de helft is gewoon prutser. En ook op hoge functies", zegt programmamaker Maxim Hartman in MISCHA!.

#126 - Maxim Hartman - MISCHA!

"Ik geef daar vaak harde kritiek op, ik probeer mensen erop te wijzen dat het een slechte prestatie was of een domme redenering. Heel vaak krijg ik dan de reactie dat dat jaloezie zou zijn. Dat irriteert me mateloos. Ik vind bijvoorbeeld Rob Kemps gewoon een sukkel. Het is geen domme jongen, maar zijn keuzes zijn totaal verkeerd. En dan denken mensen dat ik jaloers ben op Snollebollekes."

'Mensen die mij niet grappig vinden hebben gewoon een slechte smaak'

Als hijzelf kritiek krijgt, bijvoorbeeld op Twitter, reageert hij altijd. En als mensen te kennen geven Hartman niet grappig te vinden, dan raakt hem dat totaal niet. "Dan weet ik dat mensen gewoon een slechte smaak hebben, een inferieure smaak. Eigenlijk zouden hun stemrecht en andere dingen ontnomen moeten worden."

De multimediagoeroe is overigens zelf best gelukkig, zo vertelt hij presentator Mischa Blok. "Ik geef nooit hele hoge cijfers, ook niet aan mezelf, maar ik zit wel tussen de 7 en de 8. Ik ben heel stabiel gelukkig. Ik kom zelden onder de 6, maar ook niet vaak in de buurt van de 9." Waar hij echt gelukkig van wordt? "Een boterham met paarse humus en kaas. Dat vind ik zo fantastisch, ik ben er bijna verslaafd aan."

#126 - Maxim Hartman - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie