Cultuur & Media

Viola Holt: 'Maak interviews nieuwe 5 Uur Show niet te lang en wees loyaal'

MAX
foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Viola Holt: 'Maak interviews nieuwe 5 Uur Show niet te lang en wees loyaal'

Viola Holt beleefde jarenlang grote successen met De 5 Uur Show op RTL 4. Binnenkort komt het programma terug bij SBS 6 met Brecht van Hulten en Carolina Lo Galbo. Holt komt met advies voor het nieuwe duo. "Als ze verstandig zijn maken ze de interviews niet langer dan 2,5 minuut."

Dat zei Viola Holt zondag op De Perstribune van MAX. Holt denkt dat het programma zoals het van 1989 tot 1998 werd uitgezonden niet meer past in de huidige tijdsgeest. In haar tijd scoorde het programma soms zelfs anderhalf miljoen kijkers. Het presenteren van het programma was een gewilde baan zegt Holt. "Caroline Tensen en Irene Moors hadden het allebei willen doen, dat hebben ze me ooit verteld. Maar het is er nooit van gekomen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Pratend mantelpak

Viola Holt omschrijft zichzelf gekscherend als 'een pratend mantelpak'. Ook noemt ze zichzelf een werkpaard. "Als John de Mol zegt ga links, dan ga ik links." Ze omschrijft zichzelf ook als loyaal. Dat is tegelijk een tip die ze wil meegeven aan de nieuwe presentatoren.

"Dieuwertje Blok had in mijn tijd principes. Zij wilde met haar Joodse achtergrond niet naar Oostenrijk voor een reportage. Toen ben ik in haar plaats gegaan." Uit die tijd komt ook Holts vete met mede-presentatrice Catherine Keyl. Holt benadrukt dat er veel dingen gebeurd zijn tussen de twee en dat ze daar veel over kan vertellen, maar ze wilde er ook weer niet te diep op in gaan.

Emotioneel

De 5 Uur Show won nooit de Televizierring, maar het programma kreeg wel de TROS-TV Ster. Een prijs waar Holt tot op de dag van vandaag trots op is. Het emotioneerde haar. "Ik schiet even vol", zei ze bij De Perstribune.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet lang na het stoppen van De 5 Uur Show vertrok Holt met haar man naar Mexico waar ze een paar jaar woonde. Het stoppen van het programma deed haar veel pijn. "We hoorden het pas een half uur voor de uitzending."

Ster advertentie
Ster advertentie