Cultuur & Media
EONOS

Diederik Smit stopt als satirisch verslaggever, hier wat hoogtepunten uit z'n oeuvre

foto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Diederik Smit stopt als satirisch verslaggever, hier wat hoogtepunten uit z'n oeuvre

Jarenlang was comedian Diederik Smit te horen als 'satirisch verslaggever' in de programma's Dit is de Dag en Langs de Lijn En Omstreken, waarin hij BN’ers imiteerde. Vanaf vandaag stopt dit, zo besloot hij zelf. Hieronder een aantal favoriete bijdragen van de redactie.

Thierry Baudet reageert op de ruzie in de partij

Forum voor Democratie kampte meermaals met interne ruzies. Na de ruzie met Henk Otten 'sprak' Diederik met Thierry Baudet, die zijn speech na de Provinciale Statenverkiezingen nog eens dunnetjes overdeed.

Video niet beschikbaar

Erik ten Hag over Ajax in de trein

Een imitatie van Ajax-trainer Erik ten Hag die vertelt over zijn selectie die met de trein naar Lille reisde, deed het erg goed op Twitter.

Video niet beschikbaar

Imitatie Berghuis leidt tot boze brief in de krant

Ook buiten de radio en sociale media gold de invloed van Smit. Een imitatie van – toen nog Feyenoord-aanvoerder – Steven Berghuis leidde zelfs tot een boze brief van een lezer in het AD. De krant moest met staart tussen de benen rectificeren.

Video niet beschikbaar

Toekomst

Vorige week gaf Diederik Smit een afscheidsinterview aan Langs de Lijn En Omstreken, waar hij zes jaar lang voor werkte. Het interview is hieronder terug te zien.

Diederik Smit keert terug op NPO Radio 1, in het programma Dit is de Dag, maar in welke vorm wordt later bekend.

Diederik Smit neemt afscheid als 'De Laatste Man'

Ster advertentie
Ster advertentie