Cultuur & Media

Andre Rieu: 'De hele wereld vraagt mij materiaal om de mensen op te vrolijken'

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Andre Rieu: 'De hele wereld vraagt mij materiaal om de mensen op te vrolijken'

De Vrijthof-concerten van André Rieu zijn wereldberoemd, maar liefst honderd keer stond hij met zijn orkest op het centrale plein in Maastricht. Afgelopen jaar waren er maar liefst twaalf avonden, dit jaar moet André het Vrijthof daarentegen missen. "Het is een hele trieste zaak", zegt Rieu in het programma Humberto tegen Humberto Tan, maar hij zit niet stil en is druk in de studio.

André Rieu in gesprek met Humberto Tan

Rieu is de afgelopen tijd best wel vaak op het Vrijthof geweest. "Voor interviews bijvoorbeeld, maar het is leeg."

Guatamala

Rieu gaat zijn concerten niet op 1,5 meter afstand doen, want dat is volgens hem echt niet te doen. "De mensen vliegen van over de hele wereld naar Maastricht om samen te zingen, te knuffelen en te dansen. Dat gaat dus niet op 1,5 meter. Alles wat nu niet mag, dat maakt mijn concerten leuk."

Rieu kan het financieel nog even uitzingen met zijn 120 man personeel, maar hij kan niet wachten om weer op te treden. Tot die tijd zit hij veel in de studio. "De hele wereld vraagt namelijk om materiaal om mensen weer op te vrolijken. Ik heb net iets naar Guatemala gestuurd dat ze met Kerst willen uitzenden daar. Het is triest, maar het geeft ook hoop. Want zo wordt het uiteindelijk natuurlijk weer."

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie