Cultuur & Media
NOSNTR

De scheikundeleraar in zijn onderbroek in 'Groeten van Gerri'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. De scheikundeleraar in zijn onderbroek in 'Groeten van Gerri'

Wat gebeurt er als een docent in zijn witte onderbroek op de webcam verschijnt tijdens het thuisonderwijs? Frank Lammers besloot om de proef op de som te nemen en er een corona-proof film van te maken. "Gerri wordt een internethype."

Nieuwe corona-proof film van eigen bodem: Groeten van Gerri

Het was niet makkelijk om de film te maken. "Normaal doe je heel lang over een film, maar wij hebben het in twee maanden voor elkaar gekregen," zegt de acteur in Nieuws en Co. Voor de film riep de acteur ook gewone mensen op om een foto in hun witte onderbroek te nemen. "Behalve dat heb ik ontzettend veel zelf gedaan: set-aankleding, visagie, etcetera."

In de film Groeten van Gerri speelt Lammers de scheikundeleraar Gerri. "Het idee ontstond al in de eerste weken van de coronacrisis, toen ik onder andere bij mijn kinderen dat thuisonderwijs zag ontstaan." De acteur vond het leuk om de film te maken, maar hoopt dat het snel weer normaal wordt.

Snelle film

De film komt aankomende donderdag al uit bij Pathé thuis, terwijl het idee dus pas drie maanden geleden ontstond. "Maar het is goed gelukt. Ik wilde niet de hele dag met mijn hand omhoog zitten en maar roepen om hulp. Op deze manier kon ik alsnog iets van werk doen."

Hoewel Lammers voor Groeten van Gerri veelvuldig ermee wegkwam om in zijn onderbroek rond te lopen, zijn die dagen nu voorbij. "Ik heb gewoon een broek aan."

Nieuwe corona-proof film van eigen bodem: Groeten van Gerri

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie