Cultuur & Media
AVROTROS

Wouter van der Goes: ‘Het omroepbestel is toe aan een nieuwe versie voor de komende tien jaar’

foto: MISCHA!foto: MISCHA!
  1. Nieuwschevron right
  2. Wouter van der Goes: ‘Het omroepbestel is toe aan een nieuwe versie voor de komende tien jaar’

Heeft een muziekzender als NPO Radio 2 wel bestaansrecht binnen de publieke omroep? Daar hoeft NPO Radio 2-DJ Wouter van der Goes geen twee keer over na te denken. “Al vind ik het wel ingewikkeld om te preken voor eigen parochie”, zegt hij bij MISCHA!

#397 - Wouter van der Goes: 'Ik kan wel niks doen, maar dat is ook zo laf' - MISCHA!

NPO Radio 2 dj Wouter van der Goes maakt zich zorgen om de toekomst van de NPO. Hij werd in het verleden zelfs lid van de VVD, omdat hij het 'stelselmatig oneens' is met wat de VVD over de publieke omroep zegt.

"Ik ben een groot voorstander van de publieke omroep." Ook heeft een populaire muziek zender als Radio 2 volgens Van der Goes bestaansrecht binnen de NPO. Hij vindt het de taak van Radio 2 om het nalatenschap van de popmuziek te bewaken. “De Top 2000 is daar het duidelijkste voorbeeld van. Maar sowieso draaien wij niet alleen de 150 plaatjes die je op de commerciële hoort.”

Zware verhalen op zender

“En neem onze KWF-week. Daarin maken we radio die tegen alle radiowetten ingaat. Het gaat over zware onderwerpen, met zware verhalen, die we volop de ruimte geven. Dat doen we omdat we vinden dat kanker de wereld uit moet.” Om dit soort acties succesvol te laten zijn, moet je volgens Van der Goes een groot bereik hebben. “Als je een niche zender bent met alleen maar ingewikkelde dingen, waar geen hond naar luistert, dan bereik je dat niet.”

Waarom moeten wij bestaan?

Toch ziet de vijftigjarige DJ ook wel een andere kant. “Ik denk dat het omroepbestel wel toe is aan een versie 6.0 voor de komende tien jaar. Er zijn de afgelopen jaren best wat omroepen heel druk bezig geweest met voor zichzelf ontdekken: waarom moeten wij ook alweer bestaan?” De vraag stellen, is hem beantwoorden, meent Van der Goes.

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

#397 - Wouter van der Goes: 'Ik kan wel niks doen, maar dat is ook zo laf' - MISCHA!

Ster advertentie
Ster advertentie