Naar homepage
Cultuur & Media

Frank Boeijen leert Langs de Lijn En Omstreken-presentator lied schrijven
EONOS

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank Boeijen leert Langs de Lijn En Omstreken-presentator lied schrijven

Zanger en tekstschrijver Frank Boeijen is 'excited' dat hij komend weekend voor het eerst in bijna een half jaar weer het podium op mag. In zijn geliefde Nijmegen speelt hij zijn oude hits, maar ook nieuwe liedjes, geïnspireerd door de coronacrisis. En passant vertelde hij in Langs de Lijn En Omstreken ook nog dat iedereen een nummer kan schrijven. Dat liet presentator Robbert Meeder zich geen twee keer zeggen.

Net voordat Nederland in lockdown ging schreef Boeijen en nummer De Verlaten Stad. Een nummer dat hij in één dag schreef. "Het is niet zo ingewikkeld, je schrijft gewoon op wat je voelt en ziet. Teksten schrijven kan iedereen." Meeder vraagt zich in het gesprek af of hij het dan ook zou kunnen. "Ja, waarom niet," zegt de zanger. "Je bent toch journalist? Waar ben je nu mee bezig, ben je getrouwd, heb je kinderen? Hoe gaat het met je partner? Schrijf daar een lied over."

Singer-songwriter Robbert Meeder

Dat wilde Meeder, die was omgedoopt tot singer-songwriter, ook wel proberen. Hij zonderde zich tijdens de uitzending af om een paar minuten later al met het eerste resultaat te komen.

Ik kijk door het grote raam van je kantoor
Onze ogen raken elkaar
Je lach verlicht het huis van oor tot oor
Mijn hart maakt een sprongetje
Even ben ik weer dat kleine ondeugende jongetje.

Boeijen reageerde enthousiast en begon er ook direct bij te tokkelen op zijn gitaar: "Dit is toch fantastisch? Hier kan je wel mee thuiskomen." Niet veel later zong en speelde Frank Boeijen het nummer van Meeder. En zo ontstond in Langs de Lijn En Omstreken een nieuw lied. Hieronder het maakproces én het resultaat.

Terugluisteren: Frank Boeijen leert Robbert Meeder een lied te schrijven

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie