Cultuur & Media
AVROTROS

Heleen van Royen over juicekanalen: 'Negeren is gewoon het beste'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Heleen van Royen over juicekanalen: 'Negeren is gewoon het beste'

"Ook als je ze niet volgt, krijg je roddels van alle kanten doorgestuurd, en ze worden opgepikt door andere media", zegt Heleen van Royen over juicekanalen, waarover ze schrijft in haar nieuwste boek Juice. In de roman verzint hoofdpersoon en artiestenmanager Claire een gewaagd plan om een van haar talenten te beschermen tegen de roddels die over haar worden verspreid. Dé manier om met juice om te gaan volgens Van Royen? "Negeren is gewoon het beste."

#331 - Heleen van Royen: 'Een seks-activist? Als zoiets bestaat, dan ben ik dat!' - MISCHA!

Voor haar roman bestudeerde Van Royen de verschillende juicekanalen, het personage Angel vertoont opvallend veel gelijkenissen met Yvonne Coldeweijer. "Ik vond het leuk dat de hoofdpersoon - Claire - een vrouwelijke vijand heeft. En Coldeweijers gedrag is heel inspirerend voor een schrijver." Van Royen heeft geen reactie gehad van Coldeweijer op haar boek. "Ze heeft mij geblokkeerd, ik had ooit in een uitzending iets gezegd waarna ze me blokkeerde. Ik ken haar niet, heb haar nooit gesproken."

Column

Nu haar boek is verschenen, wordt het incident van Van Royen met Rob Oudkerk uit 2004 regelmatig aangehaald. Van Royen schreef in een column dat Oudkerk, destijds wethouder in Amsterdam, prostituees bezocht en af en toe coke gebruikte. "Ik heb vaak gezegd: had ik het maar nooit gedaan. Ik heb er spijt van. Omdat ik me helemaal niet op zo'n manier met iemands privéleven wil bemoeien. Voor mij was het ook traumatisch."

#331 - Heleen van Royen: 'Een seks-activist? Als zoiets bestaat, dan ben ik dat!' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie