Cultuur & Media
AVROTROS

Boekentips van Humberto: dit is het beste non-fictie boek van mei

foto: Pixabayfoto: Pixabay
  1. Nieuwschevron right
  2. Boekentips van Humberto: dit is het beste non-fictie boek van mei

Elke laatste vrijdag van de maand maakt boekenredacteur Emma Diest aan tafel bij Humbert Tan het beste non-fictie boek van de maand bekend. Deze maand is dat geworden: Coronakronieken van Daan Heerma van Voss.

Humberto Non-Fictie boeken Top 3 van mei

Elke maand maakt Diest een top 3 van de beste non-fictie boeken. Op plek twee is geëindigd Nederland onder het systeemplafond van Marcel van Roosmalen en Jan Dirk van den Burg en op nummer 3 staat deze maand Order, Order van Peter de Waard en Patrick van IJzendoorn.

Coronakronieken

Sinds het begin van de coronacrisis verzamelt Daan Heerma van Voss verhalen en ervaringen van mensen wereldwijd. Aangevuld met zijn eigen ervaringen heeft hij deze verzameld in het boek Coronakronieken.

"We lopen door een leeg Rome, we missen het lawaai in New York en we gaan terug naar de Jordaan waar de wereld zo klein wordt", vertelt Diest. Volgens de boekenredacteur kunnen we door dit boek nu al beginnen met verwerken, ook al staan we nog met één been in de crisis.

De opbrengst gaat voor 100% naar de boekhandel. Dat wil zeggen: naar de fysieke boekhandel. "Zij hebben het echt nodig, en zij kunnen het bij de lezers brengen", reageert Heerma van Voss in Humberto.

Beste non-fictie boeken tot nu toe

We staan aan het begin van een zonnig Pinksterweekend waarin we extra veel tijd hebben om te lezen. Daarom ook nog even de beste non-fictieboeken die Diest heeft uitgeroepen in de afgelopen maanden op een rijtje:

  • Januari: Bij ons in Auschwitz van Arnon Grunberg
  • Februari: Mens/Onmens van Bas Heijne
  • Maart: Indo van Marion Bloem
  • April: Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse

Aan het eind van het jaar wordt in het programma Humberto bekendgemaakt welk boek wordt uitgeroepen tot beste non-fictie boek van het jaar. Daar heb jij als luisteraar ook een stem in. Daarover later meer!

Ster advertentie
Ster advertentie