Cultuur & Media
KRO-NCRV

Tweede seizoen Promenade in augustus: 'Onze handen jeuken'

foto: NTR - Wim Kluversfoto: NTR - Wim Kluvers
  1. Nieuwschevron right
  2. Tweede seizoen Promenade in augustus: 'Onze handen jeuken'

Vanaf 2 augustus start een tweede seizoen van het satirische programma Promenade. Dat bevestigt maker Diederik Ebbinge in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

Video niet beschikbaar

"Onze handen jeuken", zegt hij over de nieuwe reeks die in de zomervakantie van start zal gaan. Promenade van de NTR werd vorig televisieseizoen een onverwachte culthit.

In de show neemt Ebbinge met zijn team, cabaretiers Eva Crutzen, Henry van Loon en Ton Kas, de media op de hak.

Lang was onduidelijk of ze ook van start mochten met een tweede seizoen. Ebbinge zegt daarover: "Het kon ook niet eerder. Onze viroloog Ton Kas is nog bezig aan een vaccin voor corona, dus misschien dat we dat dan ook hebben."

Talkshows

Promenade gebruikte de 'talkshowoorlog' als grote inspiratiebron bij het maken van het programma. "Ik moet ernaar kijken qua inspiratie, maar het is bijna niet vol te houden."

Ebbinge had gehoopt dat na het eerste seizoen tot mensen zou doordringen dat de talkshows 'nicht zu haben' zijn. "Het is heel, heel veel van hetzelfde. Overal. Het is dus goed dat we terugkomen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie