Cultuur & Media
AVROTROS

Job Knoester: 'Talkshows dragen bij aan cancelcultuur, behalve Vandaag Inside'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Job Knoester: 'Talkshows dragen bij aan cancelcultuur, behalve Vandaag Inside'

"Als mensen te bang worden om fouten te maken omdat ze dan gecanceld worden, lijkt me dat een gruwelijke samenleving", zegt advocaat Job Knoester in MISCHA!. "Ik vind dat juist de samenleving 'af' is bij Marco Borsato en Ali B. Als ze over de schreef zijn gegaan dan verdienen ze een passende straf, maar we weten het nog niet. Ze zijn nu uit het leven geschrapt en kunnen niet meer werken. Schandelijk."

#220 - Job Knoester - MISCHA!

Talkshows dragen volgens Knoester bij aan die cancelcultuur. "Die zeggen: dit is onze mal, daar moet je in lopen. Doe je dat niet, dan kom je niet bij ons aan tafel of krijg je een bak kritiek over je heen."

Knoester schuift zelf vaak aan bij Vandaag Inside, waar dat volgens hem niet gebeurt. "Je mag wel kritisch zijn, maar je moet mensen niet weg zetten omdat ze over de lijn kleuren of omdat ze anders denken. Wilfred Genee heeft ooit tegen mij gezegd: de mooiste bloemen groeien langs het ravijn, soms val je er in maar dan kom je er ook weer uit."

#220 - Job Knoester - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie