Cultuur & Media
AVROTROS

Boekentips van Humberto: dit is beste non-fictie boek van april

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Boekentips van Humberto: dit is beste non-fictie boek van april

Elke laatste vrijdag van de maand maakt boekenredacteur Emma Diest aan tafel bij Humbert Tan het beste non-fictie boek van de maand bekend. Deze maand is dat geworden: Japan in honderd kleine stukjes van Paulien Cornelisse.

Emma Diest over de top 3-boeken

Elke maand maakt Diest een top 3 van de beste non-fictie boeken. Op plek twee is geƫindigd Oorlogskinderen van Coen Verbraak en op nummer 3 staat deze maand: Je keek te ver van Marjoleine Vos.

Japan in honderd kleine stukjes

In het boek Japan in honderd kleine stukjes krijg je een inkijkje in de Japan-verzameling die Paulien Cornelisse al jarenlang bijhoudt. In de 4-delige televisieserie Tokidoki, die in 2018 werd uitgezonden ging Cornelisse op onderzoek in Japan.

"Ik ben al sinds mijn vijfde met Japan bezig. Ik wil er steeds meer over weten, maar het blijft altijd een mysterie", zegt Cornelisse. Ze heeft nog steeds geen grip op de Japanse maatschappij. "Dat een trein twintig seconden te vroeg vertrekt dat daar een brief over wordt geschreven. Dat is daar dan dus echt een onwijs probleem. Dat is gewoon precies het tegenovergestelde van Nederland, natuurlijk."

Beste non-fictie boeken tot nu toe

Wat is er lekkerdere dan dit weekend met een heerlijk boek in de tuin te gaan zitten? Daarom ook nog even de beste non-fictieboeken die Diest heeft uitgeroepen in de afgelopen maanden op een rijtje:

  • Januari: Bij ons in Auschwitz van Arnon Grunberg
  • Februari: Mens/Onmens van Bas Heijne
  • Maart: Indo van Marion Bloem

Aan het eind van het jaar wordt in het programma Humberto bekendgemaakt welk boek wordt uitgeroepen tot beste non-fictie boek van het jaar. Daar heb jij als luisteraar ook een stem in. Daarover later meer!

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie