Cultuur & Media
AVROTROS

NPO Radio 1-presentator Stephan Komduur journalistiek presentatietalent van 2022

foto: BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 1-presentator Stephan Komduur journalistiek presentatietalent van 2022

Stephan Komduur is de winnaar van de Philip Bloemendal Prijs 2022, een tweejaarlijkse prijs voor het grootste journalistieke presentatietalent. "Deze prijs ga ik gebruiken om mijn stem nog veel verder te ontwikkelen."

Hij ontving de prijs uit handen van jurylid en winnaar in 2020, Sosha Duysker. Dat gebeurde tijdens een speciale live-uitzending van AVROTROS in Beeld en Geluid, gepresenteerd door Roos Moggré. De andere kanshebbers op de titel waren Merel Ek, politiek verslaggever bij Hart van Nederland en Maxime de Vries van NOS Stories.

Komduur is presentator van Vroeg! en De Nieuws BV, beide op NPO Radio 1.

Stephan Komduur is geduldig, rustig en nieuwsgierig

De vakjury zei het volgende over hem: "De winnaar van de Philip Bloemendal Prijs is een talent dat het best te vergelijken is met een bloem in knop, die in de komende jaren tot bloei zal komen. Mede dankzij een prijs van 3500 euro in de achterzak, om zich verder te ontwikkelen. Deze journalist is een genot voor oog en oor, vult zich als een spons met kennis en gebruikt die op de juiste momenten. De winnaar is geduldig, rustig en nieuwsgierig."

Het was de elfde keer dat de Philip Bloemendal Prijs, vernoemd naar de in 1999 overleden legendarische presentator van het Polygoon bioscoopjournaal, werd uitgereikt. Eerdere winnaars zijn onder andere Ajouad El Miloudi (2010), Luuk Ikink (2012) en Eva Cleven (2016).

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie