Cultuur & Media
NOS

Willie Wartaal brengt eerste solo-album uit: 'Dit is wel echt de droom, toch?'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Willie Wartaal brengt eerste solo-album uit: 'Dit is wel echt de droom, toch?'

Vandaag staat het album Enkelbangers van Olivier Locadia, beter bekend als Willie Wartaal online. In NOS Met het Oog op Morgen vertelde hij waarom hij nú een solo-album uitbrengt, zijn band met mede-rappers van de Jeugd van Tegenwoordig en de invloed van zijn jeugd op zijn muziek.

Willie Wartaal komt met eigen eerste soloalbum

Muziek maken deed hij al een tijdje. Hoewel hij bij het grote publiek als Willie Wartaal een onderdeel vormt van De Jeugd van Tegenwoordig, wilde hij nu zelf muziek uitbrengen. “Ik heb denk ik wel vier of vijf albums vol gemaakt met eigen muziek. Dat heeft altijd naast De Jeugd bestaan.” Toch heeft het lang geduurd voor het solo-album er kwam. De timing was niet goed, was het wel te combineren, hadden mensen wel behoefte aan een solo van WiWa? “Ik vond altijd wel een smoesje om het uit te stellen.”

Hoewel hij het album zelfstandig gemaakt heeft, zijn de andere mannen van De Jeugd ook meegenomen op het album. Met Freddy Tratlehner, beter bekend als Vieze Fur, maakte Locadia het nummer ‘Daia’, en Pepijn Lanen, ook wel Faberyayo, komt voor in ‘Mondjekontje’. “Wij zullen altijd wel verbonden blijven. Ook als ik het solo doe.”

Quote

Ik snap het ook wel als mensen gewoon de Jeugd van Tegenwoordig willen horen in plaats van mij als solo-artiest.

Willie Wartaal

Zijn collega Pepijn schrok wel even toen hij het album voor het eerst hoorde. “Het viel hem op dat in ieder nummer wel iets naars of onaardigs gebeurt. Dat klopt ook wel.” Locadia verklaart het zelf door zijn jeugd. “Ik praat er eigenlijk nooit over, maar ik merk dat in mijn muziek wel altijd iets duisters zit. Ik kijk wel op een andere manier naar de wereld.”

Fans van De Jeugd hoeven niet te vrezen: Locadia blijft gewoon onderdeel van de groep. Maar een nieuw album komt er op zijn vroegst begin volgend jaar. “Dit jaar heb ik de tijd om zelf een beetje te spelen.”

Ster advertentie
Ster advertentie