Cultuur & Media
AVROTROS

Art Rooijakkers: 'Je denkt bij mij niet aan seks'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Art Rooijakkers: 'Je denkt bij mij niet aan seks'

In Miss Podcast laten bekende Nederlanders de belangrijkste geluiden uit hun leven horen. Bij Art Rooijakkers kom je dan al snel uit bij Bruce Springsteen en Elvis Presley. En hij sprak openhartig over zijn overstap naar RTL.

{podcast audio="125367" caption="#43 - Art Rooijakkers recenseert Een Podcast over Media" }

Overstap

Het is twee jaar geleden dat Art Rooijakkers de overstap maakte naar RTL. Dat was een spannende tijd voor de presentator. 'Ik moest weer op nul beginnen, ik nam geen programma's mee. Het was niet zo dat ik Wie is de Mol? meenam naar RTL 4. Dus ik liet veel achter en ik moest aan nieuwe dingen beginnen. Daar moet je wel voor werken en voor knokken.'

Zijn talkshow Zomer met Art kreeg veel kritiek en de kijkcijfers vielen tegen. 'Dat is lastig inderdaad. Er zit dan een heel team achter je, ik probeerde de sfeer erin te houden. Er waren wel dagen dat ik met lood in m'n schoenen, dat ik het wel uit mijn tenen moest halen, de inspiratie en de energie.'

Niet op de goede weg

Onlangs overleed een goede vriend van Rooijakkers. Dat heeft hem doen nadenken over zijn eigen leven. "Ik ben niet op de goede weg. Uiteindelijk zijn de mensen die aan je bed staan, dat zijn de mensen op wie je je leven zou moeten richten. Ik heb weinig tijd voor mijn vrienden, mijn familie, zelfs voor mijn dochters en vriendin. Ik ben druk met werk, maar dat is ook een keuze."

Iedere gast moet er aan het eind van een Miss Podcast-aflevering aan geloven, de karaoke. Art koos voor het lied Change Of Habit van Elvis Presley als de soundtrack van zijn leven. Al ziet hij heel goed de verschillen tussen hem de Amerikaanse zanger. "Elvis had in dit nummer alles wat ik niet heb. Die heeft gewoon als je z'n stem hoort, als je hem ziet bewegen, je denkt maar aan één ding en dat is aan seks. En je denkt bij mij aan heel veel dingen, maar niet meteen aan seks. Ik zie wel het verschil tussen Elvis Presley en Art Rooijakkers."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven. Daarnaast recenseren ze een bestaande podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag- tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur te horen op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te horen in de podcastapps van iTunes, Google en de site van NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie