Cultuur & Media
AVROTROS

De podcast Papa en mama zijn gescheiden: 'Raar dat mijn ouders mij hebben gekregen'

foto: Foto: Laura Korsfoto: Foto: Laura Kors
  1. Nieuwschevron right
  2. De podcast Papa en mama zijn gescheiden: 'Raar dat mijn ouders mij hebben gekregen'

Hoe denken kinderen zélf over de scheiding van hun ouders? In de podcast Papa en mama zijn gescheiden gaat EenVandaag-journalist Laura Kors in gesprek met 6 kinderen van gescheiden ouders.

Seger (11), Nasir (12), Lynn (13), Boaz (15), Rox (15), en Roderick (17), vertellen vanuit hun eigen perspectief openhartig over allerlei aspecten van de scheiding. Bespreken ze alles met hun ouders of hebben ze ook geheimen?

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schuldgevoelens en hilariteit

Jaarlijks maken zo'n 55.000 kinderen een scheiding mee. En hoewel een scheiding inmiddels bijna 'gewoon' lijkt te worden, is het voor de kinderen erg heftig. En zoals uit hun woorden blijkt: ook voor hun ouders.
{podcast audio="122525" caption="#1 - De aanloop naar de scheiding" }
"Ik verzweeg soms dat het gezellig was met mijn vaders vriendin, om mijn moeder geen pijn te doen", vertelt Rox. Het leven tussen twee huishoudens levert naast praktische bezwaren vaak ook schuldgevoelens op.

Maar natuurlijk is er ook ruimte voor humor. Ouders die weer verliefd worden, kunnen leiden tot veel hilariteit. Want wat doe je als je je vader blozend emoji’s ziet versturen of per ongeluk zijn profiel op een datingsite ziet staan op de laptop?

{podcast audio="122526" caption="#2 - Het gevoel te moeten kiezen" }
Podcast-maker Laura Kors maakt in de podcast gebruik van haar eigen ervaring als kind van gescheiden ouders. "Het valt me in alle media-aandacht voor het thema 'scheiden' op, dat meestal volwassenen aan het woord komen en nauwelijks minderjarige kinderen. Terwijl hún leven zonder eigen toedoen compleet op de kop staat. Met deze podcast-serie wil ik daar verandering in brengen. Deze zes kinderen delen hun eigen verhaal, in de hoop anderen te kunnen helpen."

Papa en mama zijn gescheiden

In de podcast Papa en mama zijn gescheiden hoor je wat kinderen zélf vinden van de scheiding van hun ouders. Zes kinderen vertellen openhartig over het doen stoppen van ruzies en de bijzondere wijze waarop ouders het nieuws soms brengen. Papa en mama zijn gescheiden luister je in Spotify, iTunes, Google Podcasts en de app en website van Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie