Cultuur & Media
MAX

Selma van Dijk: 'Ik vind radio heel erg ontspannen'

foto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Selma van Dijk: 'Ik vind radio heel erg ontspannen'

Presentatrice Selma van Dijk heeft de tv dit jaar ingeruild voor de radio. Op NPO Radio 4 maakt ze sinds afgelopen zomer tijdelijk een programma en deze week mag ze onder meer de Klassieke Top 400 van de zender presenteren. "Ik vind radio heel erg ontspannen."

Dat zei Van Dijk zondag bij De Perstribune van MAX. "Fijn dat je niet meer in de make-up hoeft", voegt ze daaraan toe. Selma van Dijk werd vooral bekend als presentatrice van Hart van Nederland. Dat programma presenteerde ze zestien jaar lang van 2003 tot 2019, totdat ze werd ontslagen. "Ik had dat al gezien bij Milika en Cilly (Milika Peterzon en Cilly Dartell, red.). Natuurlijk weet je dat het een keer gaat ophouden. Ik had gehoopt dat het nog een paar jaar zou duren." Een duidelijke reden voor het ontslag is nooit gegeven, er werd gesuggereerd dat het vanwege Van Dijks leeftijd zou zijn. Maar dat is nooit op die manier gezegd. "Dat zou volstrekt ontoelaatbaar zijn", zegt Van Dijk.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Na het ontslag kwam Van Dijk thuis te zitten en toen brak de coronapandemie uit. "Ik ben op de bank gaan zitten met een dekentje en heb mezelf wat rust gegund. En dat heeft gewerkt, want nu zit ik bij NPO Radio 4."

De switch naar NPO Radio 4

Selma van Dijk maakt sinds afgelopen zomer radio op NPO Radio 4. Een liefde die ze van huis uit mee kreeg van haar vader Louis van Dijk. Samen maakten ze ook muziek.

Komende week zal Van Dijk de Klassieke Top 400 mede presenteren. Ze verheugt zich het meest op de klassiekers van Rogier van Otterloo. "Dat is een deel van m’n jeugd. Mijn vader heeft veel gedaan samen met Rogier. Hij speelt ook mee op de soundtrack van Turks Fruit." Waar Van Dijk nog op gaat oefenen zijn de namen van de componisten uit IJsland en Estland.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nu zit Selma van Dijk tijdelijk op NPO Radio 4. Maar de reacties zijn goed en ze hoopt na het einde van dit jaar door te mogen op de zender.

De Perstribune: Selma van Dijk

Ster advertentie
Ster advertentie